Mikrodalga Fırında Neler Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mikrodalga Fırında Neler YapılırMikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır - mikrodalgada Neler Yapılabilir Mikrodalga Fırında Neler Yapıyorum? Yemek ısıtmak, donmuş gıda çözmek dışında Mikrodalga'da bir kaç şey (Bilinmeyen) daha yapıyorum ve çookişime yarıyor 1- Tavuk Pişiriyorum : Bir fırın torbasını iki kaşık unla unluyorum, içine tavuğu koyuyorum, torbanın üst kısmına çatalla bir kaç delik açıyorum Orta ısıda 15-20 dakikada tavuk pişmiş oluyor 2- Aynı şekilde kırmızı ette pişiriyorum Biraz daha uzun sürüyor 3- Patates pişiriyorum Patatesi kabuğuyla koyuyorum 8-10 dakikada fırında pişmiş gibi oluyor Hiç sulanmadığı için, çook güzel, kumpir, püre, patates kroket yapabilirsiniz 4- Mısır Patlatıyorum Bir borcama, cin mısırı, yağı, tuzzu koyuyorum, Üstünü strecth film ile kaplıyorum 4-5 dakikada çook güzel ve kocaman patlıyorlar 5- Bayat ekmek yapıyorum Köfte için bayat ekmeğim yoksa, iki dilim koyup, 2 dakika sonra çıkarıyorum Soğuduğunda bayat ekmeğim olmuş oluyor 6- Galeta unum yoksa, bir kaç dilim ekmeği microdalgada 3-4 dakika bırakıyorum Sonra soğuduğunda rondodan geçirip galeta unu yerine kullanıyorum 7- Kavrulmuş kıyma lazımsa, occak başında durup, kıyma kavurmaktansa, microdalgaya koyup, düşük ısıda 3-4 dakika bırakıyorum Kıyma kavrulmuş oluyor 8- Bir tabağa sucuk doğruyorum, üstüne de kaşar dilimleri kesip, microdalgaya veriyorum, 2 dakikada kaşar eriyor ve sucuklarla birlikte güzel kahvaltılık oluyor 9- Önceden kalmış soğuk köftem varsa, üstlerine ince birer dilim kaşar koyup, mikrodalgaya veriyorum Köfteler ısınıyor, kaşarlarda üzerine yayılıyor,çook lezzzetli oluyor Patatesleri catalla delerseniz patlama olmaz Yari surede disari alin patateslerinizi ve sogumaya birakin Mikrodalga oldugundan icin icin pisme sureci olacak Geri koyarkenn bu sefer de diger yuzlerini cevirin Patatesleriniz harika ve her tarafi ayni esitlikte pismis olacak ___ Patlicanlari kozlemek istiyorsaniz kabugunu soyun Birkac yerinden catalla delin Yine patates usulu pisirin ____ Taze misir pisirmeyi denediniz mi? Misirlari soyun, bir tabaga iki uc misir kocani koyup mikrodalgaya yikanmis halde yani islak koyun Yine patates gibi yani pisme suresini ikiye bolerek ve mikrodalgadan cikartip sogutup tekrar geri koyarak pisirin Sutlu misiriniz olacak ve duduklude bir daha kaynatmadan afiyetle yiyeceksiniz Cok kisa surede pisiyor ___ Bayat ekmeginizi yumusatmak istiyorsaniz bir bardak icinde iki parmak su koyun firininiza Kaynayan suyun nemini ekmekleriniz alacak, boylece yumusayacaklar ama uzun sure tutmayin ____ Sebzelerinizi mikrodalgada pisirseniz vitaminleri suda kaybolmaz Tabagin ortasina yine bir bardak icinde az su koyun yikanmis sebzelerinizi firinlayin ___ Yumurta pisirmek istiyorsaniz yumurtayi kirmaniz yetmez, mutlaka catalla karistirmaniz lazim yoksa patlar yumurtalar ___ Gozenekli olmayan her tur sebzeyi delmeniz lazim catalla ki su molekulleri hareket edebilsinler yoksa sIkIsIp patlamalara sebep olurlar ve dunya temizlik isi cikar basiniza ___ Kurutmak istediginiz nane maydonoz gibi bitkileri kagit havlu uzerinde yayin ve firinlayin, nemi gidip kuruyuncaya kadar birkac kez sokup cikartmaniz gerekebilir ama en iyi kurutma yontemlerinden biri ____ Donuk gidalari cozmek icin kullanin ama sureclerini butun yapmayin yani yine nobetler halinde sokup cikartarak yapin ____ Corba gibi sivi maddeleri tam ve esit isitmak icin firindan cikartip karistirip tekrar isinmaya koymaniz gerekir Mikrodalganin en buyuk sirri su molekullerinin hareketine yol acmak Hepimize kolay gelsin, mikrodalga bennim en buyuk yardimcim, kullanmayi gelistirirseniz zaman ve enerjiden cok tasarrufunuz olur Alıntıdır |
|