Ninni Söylemeyi Bilmeyen Anneler buraya baksın;) Çeşit Çeşit Güzel Ninniler |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ninni Söylemeyi Bilmeyen Anneler buraya baksın;) Çeşit Çeşit Güzel NinnilerBEBEĞİM Bebeğim kocaman, onu tutamam Ninniler söylerim, hiç uyutamam Oynayıp gülüyor, bizi süzüyor Mamasını yemiyor, beni üzüyor Evcilik oynarken bana eş olur Hem anne hem baba hem kardeş olur Oynayıp gülüyor, bizi süzüyor Mamasını yemiyor, beni üzüyor NİNNİ Çocuğum geceler yatağın Çağırır bir ninniye vücudunu Bu sesler gecelere Sanki bir ninni söyler Gece ninni gibi dinler Uyusun da büyüsün ninni NİNNİLER Ninnilerin benim olsun Uykularım senin olsun Akan sular ömrün olsun Ninni yavrum, kuzum ninni NİNNİ Hey develer develer Peynirlidir pideler Yedi yedi dedeler Hani bize dediler Oğluma uyku verdiler NİNNİ Gökte yıldız oynuyor Gözüm yavruma doymuyor Ellerde yavruma doymuyor Ellerde yavru çok amma Benim yavrum uyumuyor Ninni, ninni bebeğim ninni NİNNİ Derin gölde biter kamış Uzar gider vermez yemiş Benim oğlum safi gümüş Kuzum nenni yavrum nenni E E ESİNE Yavrum gitti teyzesine Teyzesi çok kibar hanım Altın koymuş çevresine Uyusun da büyüsün ninni, Tıpış tıpış yürüsün ninni NİNNİ Dandin dandin danadan Doğmuş bebek anadan Böyle güzel doğar mı? Öyle çirkin anadan NİNNİ Al babası al babası Yağlığımı sar babası Oğlun mektebe hazırla Kitap al da sal babası NİNNİ Minik minik kolları, Düşmüş iki yanına, Başı düşmüş yastığa, Uyuyor mışıl mışıl, E bebeğim ee ee ee E bebeğim ee ee ee NİNNİ Kavak gibi boylanasın ninni Söğüt gibi dallanasın ninni Kazanılmış mal yiyesin ninni Ninni benim yavrum ninni NİNNİ Tilki duymasın ninni Tilki duyarsa yavrum Hem seni yer hem beni Ninni yavrum ninni NİNNİ Karga seni tutarım Kanadını yolarım Yelpazeler yaparım Hanımlara satarım Uyuyacak yavrum ninni Büyüyecek yavrum ninni Ninni benim yavruma ninni NİNNİ Ninni ninni ninnice Akşam baban gelince Hani yavrum deyince Seni önüne koyunca Öpüp garnı doyunca Ninni yavrum ninni Ninni ninni hu ninni NİNNİ Yola giden yolcu baba Bizde giyerik aba Osmancık’ta Koyun baba O da sana himmet versin Allah sana ömür versin ninni NİNNİ Gökyüzünde olur ülker Ciğerciğim yanar tüter Konya'da ki molla Hünker O da sana himmet etsin Allah sana bir can versin NİNNİ Elime aldım kelebi Dolaştım Şam'ı Halep'i Çorum'da yatan Elvan Çelebi O da sana himmet etsin Allah sana ömür versin ninni NİNNİ Ninni de ninni demekten Ben kesildim yemekten Hastayım annem yürekten Doktor gelsin frekten Ninni benim yavruma ninni Ninni benim kuzuma ninni NİNNİ Gökyüzünde olur ceylan Oldum cemaline hayran Ankara'da Hacı Bayram O da sana himmet etsin Allah sana bir can versin ninni NİNNİ YAVRUM NİNNİ Ninni çaldım beşiğine Devlet konsun eşiğine Düşman ölsün keşiğine (sırasına) Ninni yavrum ninni NİNNİ Asmaya kurdum salıncak Eline de verdim oyuncak Yine de uyumadı gitti Şu küçücük yumurcak NİNNİ Dandini dandini danalı bebek Elleri kolları kınalı bebek Benim de yavrum cicili bebek Uyusun da büyüsün ninni Dandini dandini dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı Lahanayı yemez kokunu yer Benim de kuzum lokum yer Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni E Bebeğime Çekilin yoldan oğlum gelecek Sağına soluna altın saçacak Ninni de yavrum, ninni Uyusun da büyüsün, ninni Horoz öter uzun uzun Dün geceden uykusuzum Uyusana iki gözüm Ninni yavrum ninni Ninni dedim uyuttum Hopla dedim büyüttüm Her derdimi unuttum Uyusun bebeciğim, ninni ------------------------------------ Dandını dandını dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı Eee Eee eee eee huu huu huu huu Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni E bebeğim eee E bebeğim eee Dandını dandını danalı bebek, elleri kolları kınalı bebek, neden yaya yürürsün, köleli, dadılı, lalalı bebek Dandını dandını danadan, bir ay doğmuş anadan, bağışlasın yaradan, eksilmesin aradan Benim annem, güzel annem Beni al kollarına Kucağında okşa beni Bana ninniler söyle Dandını, dandını, dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin bostanları E,E,E,E E,E,E,E --------------------------------------------- Yaylaların yoğurdu Bu güzeli hangi ana doğurdu Bu güzeli doğuran ana Balılan mı yoğurdu Hu, huu, huuu kuşu Ben çıkamam yokuşu Çalılıklar yuvası Mama getirir bebeğimin babası/anası E, e, eeeeeeee, e Ninni benim yavruma ninni Dandini dandini dastana Kuzular girdi bostana Kov bostancı danaları Yemesin mamaları E, e, eeeeeeee, e Ninni benim yavruma ninni Uyusun da büyüsün niiiiiiiinnniii Tipis tipis yürüsün niiiiiiiinnniii ------------------------------------------------- BEBEĞE NİNNİ Sensin canim yazim kisim Benim sirin nazli kusum Sana sevgi ucurmusum Uyu ninni uyu ninni Bilirim ne cok dusun var Cicek cicek opusun var Bir gul gibi gulusun var Uyu ninni uyu ninni Kovan kovan balin olsun Bin cicekli dalin olsun Denizlerde salin olsun Uyu ninni uyu ninni Gozlerin akip gidiyor Uykulara gul seriyor Ruyalar seni bekliyor Uyu ninni uyu ninni M Ruhi Şirin ---------------------------------- NİNNİ Asmaya kurdum salıncak Eline de verdim oyuncak Yine de uyumadı gitti Şu küçücük yumurcak ----------------------------------- Ay ay desem yaraşır Ne güzel oyunlar Uyusun canım, ninni! Ninnilerle yatırdım Uykulara batırdım Eğer uykun gelmezse Satın aldım getirdim Ninniyi koydum tavaya Hopladı gitti havaya Benim de yavrum uyuyup, Hemen gidecek halaya! Uyumazsan gidemezsin Sen uyu, ben sana ninni söyleyeyim Uyu da gör sen anneni rüyanda Gör bak neler vardır dünyada ------------------------------- NİNNİ Yola giden yolcu baba Bizde giyerik aba Osmancık’ta Koyun baba O da sana himmet versin Allah sana ömür versin ninni ---------------------------------- NİNNİ YAVRUM NİNNİ Ninni çaldım beşiğine Devlet konsun eşiğine Düşman ölsün keşiğine (sırasına) Ninni yavrum ninni --------------------------------- NİNNİ Ninni ninni ninnice Akşam baban gelince Hani yavrum deyince Seni önüne koyunca Öpüp garnı doyunca Ninni yavrum ninni Ninni ninni hu ninni ------------------------------- BEBEĞİM Bebeğim kocaman, onu tutamam Ninniler söylerim, hiç uyutamam Oynayıp gülüyor, bizi süzüyor Mamasını yemiyor, beni üzüyor Evcilik oynarken bana eş olur Hem anne hem baba hem kardeş olur Oynayıp gülüyor, bizi süzüyor Mamasını yemiyor, beni üzüyor ------------------------------------ NİNNİ Gökte yıldız oynuyor Gözüm yavruma doymuyor Ellerde yavruma doymuyor Ellerde yavru çok amma Benim yavrum uyumuyor Ninni, ninni bebeğim ninni |
|