Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, beyannamelerinin, düzenlenen, edilmesine, ilişkin, kabul, kağıt, numaralı, ortamında, sirküleri, tarihine, yayımlandı, ötv, şubat

Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A Numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı.

Eski 11-28-2011   #1
Şengül Şirin

Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A Numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı.

Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı

Numara : 109

Tarih : 28112011

VERGİ SİRKÜLERİ

NO: 2011/109

KONU: Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı

Hatırlanacağı üzere 22 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği'nde, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçlara ait 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda düzenlenerek verilmesinin uygun görüldüğü, ancak isteyen mükelleflerin 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren 2A numaralı ÖTV beyannamelerini elektronik ortamda verebilecekleri belirtilmiştir

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan 28112011 tarih ve ÖTV 2/2011-2 sayılı 15 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Sirküleri’nde; ÖTV Kanunu eki (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçlarla ilgili kağıt ortamında düzenlenen mevcut 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin de 1 Şubat 2012 tarihine kadar kabul edileceği belirtilmiştir

Cevap : Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A Numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı.

Eski 11-28-2011   #2
Şengül Şirin

Cevap : Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A Numaralı ÖTV Beyannamelerinin 1 Şubat 2012 Tarihine Kadar Kabul Edilmesine İlişkin ÖTV Sirküleri Yayımlandı.

Kağıt ortamında düzenlenen 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin 1 Şubat 2012 tarihine kadar kabul edilmesi

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ SİRKÜLERİ/15

Konusu: Kağıt ortamında düzenlenen 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin 1 Şubat 2012 tarihine kadar kabul edilmesi hk
Tarihi: 28/11/2011
Sayısı: ÖTV-1/2011-2

İlgili Olduğu Maddeler: ÖTV Kanunu madde: 14, Vergi Usul Kanunu madde: mükerrer 257

22 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin (A) bölümünde, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçlara ait 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda düzenlenerek verilmesinin uygun görüldüğü, ancak isteyen mükelleflerin 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren 2A numaralı ÖTV beyannamelerini elektronik ortamda verebilecekleri belirtilmiştir

Ancak Bakanlığımıza yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu, ÖTV Kanunu eki (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçlarla ilgili kağıt ortamında düzenlenen mevcut 2A numaralı ÖTV beyannamelerinin de 1 Şubat 2012 tarihine kadar kabul edilmesi uygun görülmüştür
Duyurulur

Mehmet Şimşek
Maliye Bakanı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com