Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deri, imalatında, olarak, sirküler, tecilterkin, uygulamasına, yayınlandı, yönelik

Deri İmalatında Tecil-Terkin Uygulamasına Yönelik Olarak Sirküler Yayınlandı.

Eski 10-18-2011   #1
Şengül Şirin

Deri İmalatında Tecil-Terkin Uygulamasına Yönelik Olarak Sirküler Yayınlandı.

Deri İmalatında Tecil-Terkin Uygulamasına Yönelik Olarak Sirküler Yayınlandı

Numara : 100

Tarih : 18102011

VERGİ SİRKÜLERİ
NO: 2011/100

KONU: Deri İmalatında Tecil-Terkin Uygulamasına Yönelik Olarak Sirküler Yayınlandı

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan 17102011 tarih ve ÖTV-1/2011-1 Sayılı 14 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Sirküleri'nde; sanayi sicil belgesi sahibi imalatçıların 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan 340311000000 ve 340391000000 GTİP numaralı malları ham derinin işlenmesi sürecinde imalatta kullanmaları halinde adı geçen Kanunun 8/1 inci maddesi hükmü kapsamında tecil-terkin uygulamasından yararlanıp yararlanamayacakları hususunda açıklamalar yer almaktadır

Buna göre, ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan 340311000000 ve 340391000000 GTİP numaralı mallar ham derinin işlenmesinde imalatta girdi olarak kullanıldığından, imalatta kullanılan bu mallar için ÖTV Kanununun 8/1 inci maddesinde yer alan tecil-terkin imkanından yararlanılması mümkün bulunmaktadır
Bununla birlikte, söz konusu malların temizlik, test ve benzeri amaçlarla imal edilen derinin bünyesine girmeksizin yardımcı madde veya sarf malzemesi olarak kullanılması halinde ise Kanunun 8/1 inci maddesinde yer alan tecil-terkin uygulamasından yararlanılması mümkün olmayacaktır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com