Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulunmuyor, memur, sınavına, sınır, yaşta, üst

Memur Sınavına Yaşta Üst Sınır Bulunmuyor

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Memur Sınavına Yaşta Üst Sınır Bulunmuyor

MEMUR SINAVINA YAŞTA ÜST SINIR BULUNMUYOR

Devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınır olmamasına karşın, sosyal paylaşım sitesi twitter dan kamuya giriş sınavlarında yaş sınırının yükseltilmesiyle ilgili kendisine birçok talep geldiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığına bağlı birimlerde kamuya sınavla eleman alma yaşını 30 dan 35 e çıkaracak şekilde yönetmelikleri yeniden düzenletti

Devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınır olmamasına karşın, sosyal paylaşım sitesi twitter dan kamuya giriş sınavlarında yaş sınırının yükseltilmesiyle ilgili kendisine birçok talep geldiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığına bağlı birimlerde kamuya sınavla eleman alma yaşını 30 dan 35 e çıkaracak şekilde yönetmelikleri yeniden düzenletti

Bakan Şimşek in kamuya giriş sınavlarında "30 yaş sınırının" kaldırılması yönündeki talepleri karşılama kararı nedeniyle Maliye de ciddi bir iş yükü yarattı Çünkü Devlet Memurları Kanunu nda üst yaş sınırı bulunmuyor Kanunda sadece kurumlara özel şart getirme yetkisi verilmiş Bu kapsamda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48 inci maddesinde kamuya giriş sınavlarında alt yaş sınırı var, ancak üst yaş sınırı yok

Ancak devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınırın olmamasına rağmen, twitter den gelen talepleri kırmayan Bakan Şimşek, twitter den yaş yükseltmesi sözü verdiği için yönetmelikleri değiştirdi

Yeni Şafak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com