Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, bilgi, hakkında, hasîb, kimdir, yardımcı

Abdullah Hasib Yardımcı Kimdir, Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah Hasib Yardımcı hayatı

Abdullah Hasib Yardımcı biyografisi

Abdullah Hasib Yardımcı Gümüşhâneli Ahmed Ziyâüddîn Efendinin halîfelerinden Mustafa Feyzî Efendinin talebesi

İsmi, Abdullah Hasîb olup soy ismi Yardımcı'dır Babası "Muâvin" nâmı ile bilinen Hâlis Efendioğlu Ali Efendi olup, Serez'de Câmi-i Atik imâmı, aynı zamanda Serez Rüşdiyesinde öğretmen ve müdür muâvini idi 1863 (H1280) senesinde Serez'de doğdu 1949 (H1368) senesinde İstanbul'da vefât etti Kabri Edirnekapı Sakızağacı kabristanındadır

Abdullah Hasîb Efendinin dört hanımından on yedi çocuğu olmuş, bunlardan yalnız Sâmi Yardımcı Bey hayatta kalmıştır

Abdullah Hasîb Efendi Fizksel Özellikleri:

Abdullah Hasîb Efendi uzunca boylu, beyaz sakallı, nur yüzlü, çok yumuşak, hilim sâhibi bir kimse idi Peygamber efendimize karşı büyük sevgisi olup, hutbelerinde Peygamber efendimizden bahsederken her "Efdâl-ül-beşer" deyişinde göz yaşlarını tutamazdı Kendisi görünüşte yumuşak olmakla berâber dînî konularda sertti

Abdullah Hasîb Efendi zâhirî ve mânevî ilimlerde zamânının önde gelen simâlarındandı Çok oruç tutardı Râmûz el-Hadîs kitâbını uzun müddet Bâyezîd Câmii'nde, Çarşamba günleri öğleden sonra ders olarak okuttu

Abdullah Hasîb Efendinin Peygamber efendimiz için söylediği şiirlerinden:

ŞEFÂAT YÂ RESÛLALLAH!

Bana evvelce gösterdin senin ol gül cemâlini

Kulağıma işittirdin dahi şirin mekâlini

Sonunda perdeyi çektin esirgedin visâlini

Hasîb'in maksâdı ancak teşerrüftür cemâlinle

Senin dîdârına geldi şefâat yâ Resûlallah!

Giderse Cennet'e ahbâbu yârânım

Beni nâra sokarsa cürm ü isyânım

Dökülür yaşlarım hâke, çıkar eflâke efgânım

Hasîb'in başlıca arzûsu Cemâlullahı görmektir

Sana yalvarmaya geldi şefâat yâ Resûlallah!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com