Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ernst, feuchtersleben, hayatı, kimdir, von

Ernst Von Feuchtersleben Kimdir - Ernst Von Feuchtersleben Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ernst Von Feuchtersleben Kimdir - Ernst Von Feuchtersleben Hayatı

Ernst von Feuchtersleben Kimdir - Ernst von Feuchtersleben Hayatı

Ernst von Feuchtersleben Kimdir - Ernst von Feuchtersleben Resimleri - Ernst von Feuchtersleben Biyografisi - Ernst von Feuchtersleben Hakkında

Baron Ernst Freiherr von Feuchtersleben (29 Nisan 1806 - 3 Eylül 1849) Avusturyalı hekim, şair ve filozof

Köklü, soylu bir Sakson ailesindendir 1825'te tıp öğrencisi olarak üniversiteye başlamıştır 1833'te tıp doktoru olup Viyana'ya taşınır, bir yıl sonra 1834'te ise evlenir Üniversite ile bağını koparmayan Feuchtersleben 1844 yılında tıp fakültesine dekan olarak atandı Özellikle eğitimsel konulara ilgi gösterdi, 1848'de teklif edilen eğitim bakanlığını reddetse de eğitim bakanlığında daha küçük bir makamda çalışmaya başladı Eğitim sistemine reformlar getirmek istemiş fakat karşılaştığı engeller onu sonunda görevinden istifa etmeye zorlamıştır 3 Eylül 1849'da Viyana'da vefat etmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com