John C. Mather Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
John C. Mather HayatıJohn C Mather Roanoke, Virginia, babam şimdi Virginia Tech adlı okulda genç bir öğretim üyesi oldu Blacksburg yakınındaki küçük bir şehir, 7 Ağustos 1946 tarihinde doğdu Bazı nesiller için, her iki tarafta da ailem, bilim adamları ve okul öğretmenleri ile doldurulur olmuştur Babam, Robert E Mather, sadece Wisconsin Üniversitesi'nden doktorasını aldıktan, üreme ve beslenme süt sığırı konusunda uzmanlaşmış, hayvancılık ve istatistik yaptığı araştırma kariyerine başlamıştı Annem, Martha Cromwell Mather, yüksek okul Fransızca öğretiyordu Ben bir yıl ve eski bir buçuk yaşına geldiği zaman, ailem Sussex County, New Jersey, Süt Araştırma İstasyonu olarak da bilinen, Rutgers Zirai Araştırma İstasyonu taşındı Bu, çok huzurlu bir tarım alanı Appalachians yuvarlanma eteklerinde ve evimize Appalachian Trail sadece bir mil vardı Montclair, New Jersey, ve aslen İskoç Glasgow konumundan bir borsacı, inanıyorum ki, 1931 yılında James Turner, deney istasyonu kurdu Yani 1 ila 15 yaş arası çocukluk alanları ve çiftlikler ve ormanlar ile dolu bir vadi üzerinde seyir, uzun bir tepenin üst kısmında, o evde geçti Benim ilk bellek Sussex bölgesindeki hastane, bir tıbbi prosedür yaklaşık 2,5 yaşında iken benim bademcikler vardı ve onlar bana dondurma verdi Evimiz 20 boğa tutuldu bir ahır baktı ve kuzey New Jersey yarısı ineklerin sires Evin birkaç metre içinde bir ofis binası deneylerin analizi yapıldı Kalorimetreleri, kimyasal analiz cihazları, bazı radyoizotop ekipman, ihtiyaç duyulduğu kadar metabolizma eğitim dondurulmuş sperma tutmak için sıvı nitrojen tankları ve benzeri ile ahır geçmişte tepeden aşağı bir laboratuvar oldu Anladığım kadarıyla, babam süt protein içeriği ölçen bir test geliştirmek için sorumlu, ve böylece dolaylı olarak, süt endüstrisi yeniden optimizasyon için daha fazla protein ve daha az tereyağı üretmek için Daha sonra, bilgisayarların ilk kullanıcılarından biri oldu ve delikli IBM kartları 10000 ineklerin süt üretimi kayıtları vardı Sussex, NJ, yaklaşık 600 öğrenci vardı yakın Wantage Konsolide İlköğretim Okulu katıldı ve 1930 yılında kurulmuştur alanında tek oda schoolhouses kapalı olabilir böylece Bu yüzden pek çok diğer öğrenciler, çocukların bağımsız çiftçilerin çoğu ile birlikte, okula büyük bir sarı okul otobüsüne bindi Onların çiftlik uğraşları onları çok güçlü ve okulumuz sporcular beyzbol ve güreş de oldukça başarılı, ama sporcular arasında değildi Ben yoluma gelen diğer öğrencilerin sınıf öğrendim masasının arkasında bir kitap gizleme, her şeyi okumak çok daha fazla ilgi oldu Bilime ilgim oldukça erken başladı Benim ilk okul hatırlama, 6 yaşından büyük bir rakam ile bütün bir sayfayı doldurmak ve mümkün olan en yüksek sayıda asla fark, matematik, aslında, bu yüzden sonsuza anlamına ne gördüm Ben ailem bana sonsuza kadar görünüyordu en az iki saat süren bir yolculuktan sonra, New York'ta American Museum of Natural History bana birkaç kez ablam aldı ve hatırlıyorum Ilk kez, Mars, Dünya'ya çok yakın, ve kanallar görülebiliyordu olsun büyük bir heyecan vardı Babam Sears Roebuck küçük bir teleskop aldım, ama tabii ki kanallar göstermez ve Mars teleskopla bile son derece küçük O da bana başladık Basite bir kitap Astronomi, satın aldı Annem ve babam da Darwin ve Galile biyografileri dahil olmak üzere çeşitli kitaplar, sesli okuma zevk Zaman içinde değişiklik gösteren, balıkların iskeletleri farklı sırası müze görüntüler ile hayran oldu, bu nedenle evrim, bir çocuk bile oldukça bariz bir sonuca oldu Çamur ve çakıl küçük barajlar inşa olarak, yol kenarındaki akarsu fosiller jeoloji ve avcılık düşünmeye sevdim Ben gerçekten hakkında henüz ne bilim takdir etmedi, ama bu çok heyecan verici geliyordu ve önceki bilgi, özellikle dini düşünce ile tutarlı olmayan bir durumda tehlikeli keşfedilen küçük bir şeyler Daha sonraki yıllarda, zaman zaman okullarda evrim öğretmek için hakkını savunan, mahkeme olmak hayal Annemin babası, Hobart Cromwell, Abbott Laboratories, Chicago banliyösündeki bir bakteriyolog oldu , O çok genç öldü gibi ben de onu bilmek lazım, asla ama McCarthyites mücadele için cesaret ile nazik ve bilge ve akıllı itibar ailemizde kahramanca bir rakam, her zaman oldu Zamanla ben zaten elektronik dahil olmak üzere, bilimsel ve mühendislik şeyleri hep sevmişimdir oldukça emindi dördüncü sınıf (yaş = dereceli + 5 yıl) idi Noel için bir tüp radyo kiti var ve o zaman ben öyle uzak yerlerden egzotik dil ve yayınlarını dinlemek biraraya getirmek için 5-tube kısa dalga Heathkit radyo için ödenek kaydedilir Bu süre zarfında, IGY (Uluslararası Jeofizik Yılı) başlangıç oldu ve New Jersey noktada parlak, muhteşem bir aurora, gördüğüm her tek damgasını vurdu 4 sınıf, aynı zamanda benim ilk okul Bilim Fuarı içine giriş işaretlenmiş düşünüyorum ve 4 küçük projeler sundu Okulda başka hiç kimse zamanda bilimde çok ilgimi çekti, ama bizim evde bizi ziyaret gelir ve bu konular hakkında konuşmak için birkaç kilometre yürüdü bir arkadaş vardı Biz çiftlikler, her birkaç hafta ziyaret eden Gezici kütüphane, İlçe gezici bir kütüphane vardı ve ben kadar olabilir ödünç Optik hakkında okumaya başladım ve benim indirimi kurtardı ve bazı Edmund Bilimsel lensler ve küçük refraktör teleskoplar monte emretti Biri bir bilim programı vardı çünkü ailem beni Poconos, göze çarpan bir yere bir yaz kampına gönderdi yaz Başka bir yaz, Newton, New Jersey, Ben Cummings lise öğretmeni bir gün kampa beni gönderdi Onunla birlikte, High Point State Park yakınındaki bir yamaca tırmandı ve trilobitlerin torba ile geri döndü Ve bir yıl, vakum tüpleri ve uzaktan kumanda ile tasarlanmış bir "robot" ile bir bilim fuarı proje yapmak istedim İşe yaradı ama bir çok deneyim var ve şimdi ben sadece yaklaşık 11 yaşındayken annem ve babam önemli bir araştırma bursu katkıda farkındayız geri Bu yüzden bizim çok kırsal ortamda bile, bilim öğrenmek için bir çok fırsat vardı 8 sınıf bittiğinde, bu yüksek okula gitme zamanı ve ailem Newton Lisesi, onlar bizim bölgedeki en iyi eğitim almak düşündüm beni göndermeye karar verdi Bu benim için iyi döndü ve ben, bilim, matematik, bazı mükemmel öğretmenler vardı ve ben gerçekten sevdim İngilizce 9 sınıf, 10 sınıf kimya, 11 sınıf fizik ve biyoloji sürmüştür Ben yaz okullarına gitmek için fırsatına sahip olduğumuz için çok şanslıydı 10 sınıftan sonra matematiğin temelleri hakkında bilgi almak için yaklaşık 10 hafta boyunca Varsayım College gitti ve 11 sınıftan sonra bir yaz fizik programı için Cornell Üniversitesi'ne gitti Yani, kuantum mekaniği, özel görelilik, optik, nükleer fizik ve kozmoloji bir giriş benim için gerçekten olağanüstü bir şeydi Dönersek, bu programlar oldukça iyi yaptıktan, ben bilimde bir geleceğe sahip olduğuna ikna oldu ve ben bir baş benim yaş başkalarına göre başlamasını çok memnun oldu Ulusal Bilim Vakfı sponsorluğunda bu yaz programları ve kesinlikle bizim için harika bir şey yaptı Ülke çapında matematik yarışmasında yarıştı ve New Jersey 7 sırada yer aldı, bence, eyalet çapında bir fizik yarışmasında birinci oldu Tüm bu başarı ile oldukça iyi hissediyordum, ama annem ve babam, ben küçük bir havuzda büyük bir balık beri hala üniversitede çok çalışmak zorunda olacağını sık sık hatırlattı ve ben ne olduğunu henüz bilmiyorduk büyük bir dünya Süt sığırı hakkında çok heyecanlandırdı, ama asla babamın bana iki önemli şeyin, istatistik ve matematiği öğrenmeye yardımcı oldu Benim bilim fuarı projesi için, ben mutfakta masanın altında kafeslerde tutulan 8 bebek sıçanlar vardı ve ben onları ihtiyaç duydukları ne olduğunu görmek için çeşitli diyetler beslenen Annem, bana orada deneme izin bana çok büyük sabır olmalıydı Babam bana bir Greko-Latin kare deneme için nasıl tasarım gösterdi ve varyans analizi nasıl Cevap: köpek maması ve vitaminler iyi, ve mısır gevreği tek başına yetersizdir Bir yaz, o hesabı kendisi öğrenmek için üniversiteye geri döndü ve eve döndüğümde ben onun ders kitabı ödünç ve lise gelişmiş bir bilim ders alarak yerine okudu Bu, benim kohort biraz öne almanın başka bir yolu vardı ve ben üniversiteye döndüğümde bu iyi bir şeydi Atmosferi iyi hissettim ve öğretim fizik tam bir eğitim sözü bunun en büyük nedeni, üniversite için Swarthmore seçti Ben küçük bir beşeri bilimler ve sanat öğrenmek için çok başarı olmadan çalıştı, ama sanat tarihi ve müzik tarihi dersleri bile geçen bir meydan okumaydı Ben o toprakları üzerinde rekabet umutsuz olduğunu biliyordu, ama zevk değil, beceri ya da yetenek, sebat etmek ve hatta yeniden piyano dersleri aldı, bu dersler bana fizik o kadar iyi yapıyor görünce diğer millet neler hissettiğini anladım Ben ikinci sınıf fizik içine atlayarak, birinci sınıf fizik ve dalış hakkı ikinci yarısında yeniden biraz ilerisinde atladı Ben, orada fakülte özel ilgi bir sürü var ve gerçekten takdir Ben dört seminer ve matematik, fizik dört ve astronomi iki onur programı oldu Mezunu, David Wilkinson, Princeton'da genç bir profesör, zaman zaman benim onur sınav biriydi Bana görelilik günlük etkileri hakkında bir soru sordu ve ben bu manyetizma relativistik elektron hareket etkisi, ya da buna benzer bir şey olduğunu söyledi Yıllar sonra David COBE takım kurucu üyesi oldu |
John C. Mather Hayatı |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
John C. Mather HayatıPrinceton mezunu okul için seçti ve bir arkadaşı Varsayım Koleji'nde lise yaz arkadaşım Ted Chang, Ocak ayında Berkeley çeşme üzerinde oturan bana kendini bir fotoğraf gönderildiğinde, oraya gitmek için planlar yapıyordu giymiş kısa kollu Bana bir yaz iş için bir başvuru formu gönderilir ve gittim Olduğu gibi, benim işim, bir kıvılcım odası için kontrol elektroniği Henry Frisch ile çalışan Lawrence Berkeley Laboratuarı oldu Henry'nin babası da bir fizikçi olduğunu ve benim co-nobel ödüllü George Smoot öğretti Ben sevdim Berkeley, Princeton hakkında fikrimi değiştirdim Biraz cimri olmak, Princeton yazdı ve hiçbir kadın öğrenciler vardı çünkü çekilmesi olduğunu söyledi Bu yüzden, Ulusal Bilim Vakfı'ndan burs taşınabilir olduğunu şanslıydı geçiş kolay oldu Berkeley, ben paylaşmak için büyük bir eski kahverengi shingle ev bulundu ve benim kira çok düşük Ev, başka bir fizik öğrencisi John Hauptman tarafından düzenlenen ve 8 diğer insanlar hakkında yapıldı Roy Torbert, UNH şimdi bir uzay fizikçi, bizim küçük grubun bir üyesi oldu Bir ev üyesi Richard Rotblatt, eski bir mimarlık öğrencisi ve nükleer reaktör boru mühendisi idi ve o da mükemmel bir şef oldu Şimdi o aynı zamanda başarılı bir şarap üreticisi Bir süre lise benim en iyi arkadaşım Vietnam döndükten sonra bizimle birlikte yaşarken Bu eski ev içinde ve dışında hareket eden her türlü kişi ile, birçok kez hikâyeler anlatırdı İlk başta ben, benim kahraman Richard Feynman gibi temel bir parçacık fizikçisi olmak istedim düşündüm Benim gelecekteki benim inancım, Vietnam Savaşı ve şehir sarsan Halk Park gösteriler tarafından itiraz edildiği, iki yıl boyunca dersler aldı Vali Ronald Reagan helikopter kampüs gözyaşı gaz verilerek ve kişi ciddi şekilde yaralandı, ama bu sorun dışında kalmak için çalıştı ve her iki tarafta küçük bir sempati vardı Ben çok Miyopide göz küresi Çünkü, ben bir asker olmak için hazırlanan değildi, bu yüzden ben gerçekten benim sınıf arkadaşlarından pek çok yer prensip büyük sorunu ile uğraşmak zorunda değildi Günün Hükümet ülkeyi savunmak amacıyla, hukuk eğitimi kabul, ancak kurs kataloğunu okurken ben bu konularda eğitim hayal edemiyorum Şimdi uzun zamandır hükümet çalışanı olarak benim görüşüm biraz değişti Ben de insanlığın iyiliği için nükleer füzyon gücü geliştirme konusunda plazma fizik profesörü ile konuştuk, ama o bu olduğu ortaya çıktı olduğu gibi, bu son derece uzun ve zor bir proje olacağını düşünüyorum görünüyordu Yani 1970 yılında bir tez proje için, ve çeşitli öğretim üyeleri ile görüşmüştür Paul Richards, yeni keşfedilen Kozmik Mikrodalga Fon Radyasyonu projeler başlatmak için Charles Townes ve genç bir doktora sonrası araştırma Michael Werner ile çalışma olduğunu bulundu Ben de önerilen bir deney olarak, hemen her üçü de sevdim, ve ben, benim için kütüphanede kitap ve sınıflar ve geç gece yıldan çok daha somut bir yeni dünya inç başladı İlk proje, doğu Kaliforniya Üniversitesi, yüksek rakımlarda fizyolojisi inceliyordu Beyaz Dağ Barcroft istasyonuna götürmek için küçük bir infrared spektrometre inşa etmekti Bu proje iyi çalıştı, fakat Dünya'nın atmosferi müdahalenin doğruluğu elbette sınırlı oldu Biz CMBR yoğunluğu bazı ilginç sınırları ayarlamak için başardık ve biz onlardan birkaç yayın var Ardından, Paul bir dini İngiltere'ye gitti ve yeni bir deneme, CMBR spektrumu ölçmek için bir balon kaynaklı infrared interferometre bir kavram ile geri döndü O lisansüstü öğrenciler için açıkladığı ve David Woody ve ben çalışmak ve tasarım oluşturmak için çalışıyorum Bu uzak ve düşmanca yerlerde çalışacak araçların bina ve sanat, bir vaftiz yangın başlangıcı oldu Bu, mekanik gelen, elektronik kriyojenikler, optik, mühendislik hemen her alanda bir şeyler öğrenmek için bir dönemdi Ben benim beceri uygulama daha anlayış güçlü olduğunu korkuyorum, fırlatma rampasında ise balon yükü anten düştü gerçek bir hikaye Bu başarısız oldu lehim Neyse ki bu hata fark edildi ve yükü başarıyla başlatıldı Ancak, testlerden yorulduğunu kazanılmış olduğu doğruydu, bizim aracı üç farklı nedenlerden dolayı işe yaramadı Bu korkunç bir duygu, hayatımın geri kalanı için benimle kaldı, birini öğrenmek istemiyor ne öğrenme bu yollardan biriydi Murphy kanunu bir kez daha kanıtlamış oldu Ayrıca, ben tezimi bitirmek istedim ve zaten Pat Thaddeus ile doktora sonrası araştırma olarak New York'ta bir iş dizilmiş vardı Yani Paul kabul etti ve benim tez yer tabanlı iş ve balon enstrüman için tasarım nitelendirdi David Woody yükü bir kübik kutusu, strafor ve kontrplak için bir test odasına tasarlanmış ve kuru buz ile doldurdu O, cihazın neden başarısız oldu bulundu sabit ve New York Berkeley ayrıldıktan sonra, bu yaz ikinci uçuş için doğru iş yaptı O analiz ve yayınlanan veriler ve çok proje tez var Şimdi o, Şili'de yeni ALMA gözlemevi için anten tasarımı, bir radyo gökbilimci CalTech Pat Thaddeus, Goddard Uzay Araştırmaları, Columbia Üniversitesi bitişik bir bina içinde yer NASA bir parçası Enstitüsü, ben yeni bir çalışma alanına gitmek için umut ediyordum Ben arka plan radyasyonun benim çalışma müthiş zor olduğunu düşündüm ve balonlar ile çok daha iyi yapmak zor olacak Ben cihazın arıza çok fazla tepki oldu varsayalım Her neyse, ben sadece birkaç gün önce son olası izin tarih, Ocak 1974 sonunda New York'a geldiler ve SiO mazerlerin doğal olarak ortaya çıkan teorik ve gözlemsel çalışmaya başladı Ben parlak makineciler ve teknisyenleri ile bir mikrodalga alıcı nasıl kurulacağını öğrendim ve ben Texas McDonald Observatory ve Deniz Kuvvetleri Maryland Noktası gözlemevi Potomac çıkardı Biz 43 GHz, alanı daha önce hiç görülmemiş bir SiO emisyon gözlemlemek ve IBM 360 bilgisayar üzerinde dev bir Fortran program yazma küçük bir ilerleme kaydetmiştir, ancak bir şey gelmedi, yıllar sonra birçok kutuları attı çöp kutusuna IBM kartları, sonunda yenilgiyi kabul Ben geldikten sonra NASA Fırsat 6 ve 7 duyuru yayınladı Ancak, yaz aylarında, yörünge, Scout ve Delta fırlatılan uydu misyonları için başka bir ani dönüş aldı Benim iyimserliğim dönüyordu ve Pat fikirleri sorulduğunda, ben neşeyle benim tez deney alanı çok daha iyi çalışmış olabileceğini ileri sürmüşlerdir O Rainer Weiss, David Wilkinson, ve Michael Hauser dediğimiz önerdi ve Dirk Muehlner ve Bob Silverberg kendi meslektaşları ile birlikte yeni bir misyon olarak düşünüldü Bu dört aletleri, CMBR spektrum, anizotropi (farklı yönlere parlaklık farkı) ölçmek için iki araç ve ilk gökadaların diffüz IR arka plan avlamak için bir araç ölçmek için bir uzak kızılötesi interferometre olurdu David Woody sabit şeyler ararken, sonra balon yükü başarıyla uçtu Biz gerçek daktilo elle yazılmış, önerimizi gönderdi ve ben herhangi bir oranda başarı oran çok düşük olduğu düşünülmektedir Hiçbirimiz uzay ile herhangi bir ön deneyim oldu ve hiçbirimiz 150 diğer teklifler hakkında olacağını biliyordu, ya da bu (JPL ve Berkeley) iki bizim için doğrudan rakip olacağını Ancak, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), her şeyden önce ilgi Infrared Astronomical Satellite (IRAS) oluşturmak için Hollanda ve İngiltere ile bir müzakere zaten vardı Balo Havacılık ve Uzay IRAS, ABD parçası inşa etti Yani, bizim fikir ilgi spektrometre minyatür ve IRAS bazı parçası olarak uzaya bir yolculuk verilebilir olmadığını görmek için ilk ifade oldu Ben bu çalışma biraz para var ve Amsterdam yakınlarındaki bir toplantıda IRAS bilim ekibi konseptini tanıttı Iyi nedenler için, her yerde yankılanan bir gümbürtüyle gitti Ben, ben tasavvur ettiği cihazın bu sürümü kurmak için hiç çok memnunum, ama ne yapılabilir hakkında çok şey öğrendiniz, ve ben gibi çok büyük bir helyum Kriyostat sahip oldu IRAS misyonu, öğrendim COBE için gerekli Yani 1976 yılı sonbaharında, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) resmi konsept çalışması için karar verdi, ama sadece ekibimiz ile Kızılötesi astronomi için NASA Merkezinde Program Scientist, Nancy Boggess, Misyon Tanımı Bilim formu, UC Berkeley ve JPL Sam Gulkis George Smoot ile birlikte, orijinal ekibi (Hauser, Weiss, Wilkinson ve bana) dört üyesini atadı Ekibi Bu olay öngörüsüyle, Mike Hauser bana Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde bir iş teklif etmişti, o yüzden uygun bir memur olarak yer zaten Martin Donohoe, bir yönetici atanır ve biz de umut verici olarak görülüyordu yaklaşık 11 diğer misyonları ile rekabet etmek Bizim küçük takım bir Başkan (Rainer Weiss), ve üç Başlıca Araştırmacılar (bana, Mike Hauser ve George Smoot) seçildi ve NASA, bu projenin gerçekleşmesi için mühendislik ekibi ile çalışmak bana Çalışma Scientist görevlendirildi Yani bu COBE uydu projesinin başlangıcı oldu Beni işe Mike Hauser, benim ana akıl hocası oldu ve ben onun tavsiye kez zor olduğu aramaya öğrendim Mike tüm arkadaşlarıma arasında benim en büyük kahraman ve takip etmek gibi Biz raporunu sundu ve sonuçlar olumluydu, bu nedenle NASA'nın bize tecrübeli mühendis, yani neredeyse Jerry Longangecker liderliğindeki İEÜ (International Ultraviolet Explorer) bitirmiş olan takım daha büyük bir takım atanır Uzay Mekiği Kongresi tarafından kabul edildiğini bir zaman ve NASA, uzun bir süredir kendi geleceğini belirlemek bir anlaşma yaptı: tüm yeni başlattı Servisi ile yapılmış olacaktır ve Delta gibi tüm gider roketler iptal olacaktır Biz savundu ama biz hiçbir başarı vardı, ve biz COBE Uzay Mekiği gitmek için yeniden tasarlamak zorunda kaldı COBE, 900 km yükseklikte bir California piyasaya elde kutupsal yörüngede, gerekli, çünkü bu o kadar kolay değildi Minibüsleri çoğu Cape Canaveral (daha sonra adı Cape Kennedy) başlattı, böylece ihtiyacı da her durumda bir meydan okuma olacaktır 1979 civarında, NASA Goddard mühendisleri ve bilim adamları çok yakından birlikte çalışacak, yani Goddard in-house COBE uydu inşa etmeye karar verdi NASA uyduları, büyük havacılık kuruluşları ve üniversite laboratuarlarında sözleşmeleri yazarak aldığı her zamanki gibi bir istisna Bizim durumumuzda, üç Başlıca Araştırmacılar iki Goddard az zaten, ve üçüncü (Berkeley George Smoot) Goddard de bu aracı inşa etmeye istekli olduğunu, bu yüzden bu yeni düzenleme, bizim için çok iyiydi Biz mühendislik meslektaşları ile günlük etkileşim vardı, biz herhangi bir problem hakkında konuşmak için, herhangi bir laboratuvar haline yürüyebiliyordu ve biz ileriye önemli ilerleme kaydetmiştir ve o kısmı gerçekten keyif aldım Öte yandan, anlaşmanın bir parçası projemiz için bir eğitim projesi, yeni mühendis ve yetenek için bir rezervuar olmasıydı Diğer projeler belaya girdi, ekibimiz, başka bir yere acil çözmek gitmek için üst yetenek basıldı ve tabii ki bu pek çok vardı Ben bu konuda çok hayal kırıklığına uğradım, ama itiraf etmek zorunda kaldı, Hubble Uzay Teleskobu gerçekten önceliğe sahiptir |
John C. Mather Hayatı |
10-21-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
John C. Mather Hayatı1980 yılında, Jane evlenmek Hauser (Mike hiçbir ilişkisi), önemli bir karar Yeniden değerlendirme danışmanlığı bir atölye iken, 1974 yılında, benim duygusal eğitimin bir parçası olarak aranan pek çok kişisel gelişim deneyimleri biri New York Jane tanışmış (Kızkardeşim Janet uzun yıllar boyunca bu konuda bir öğretmen oldu ve böylece Goddard benim çok patronların yaptı) Jane bale öğretmeni, ama ona lisans eğitimini tamamlamış olarak o bilgisayar programlama ve matematik derslerinde alıyordu ve ben çok etkilendim Yani 22 Kasım 1980 tarihinde, Stockholm geldi en azından kadar, yüzlerce bilim adamı, mühendis, ve dansçılar bize bizim düğün sonra potluck ziyafet attı ve ben çok iyi bir yer ve zamanda duygu ve iyi yemek görmedim Jane, benim hayat arkadaşı, benim en iyi arkadaşım, benim en iyi editörü ve o zamandan beri benim en iyi danışmanı olmuştur Ben onunla çok şaşırtıcı yerlere seyahat var ve oldukça eski uygarlıkların mühendislik kahramanlık başarmak için nasıl bir anlayış ile hayran olurlar Danimarka içinde Tycho Brahe'nin gözlemevinin gördüm, Semerkand'da Uluğ Bey'in gözlemevinin gördüm ve sıhhi tesisat, musluk, akan suyun, Pompeii en şaşırtıcı gördüm düşünüyorum ve modern yaşamın pek çok işaretler olduğunu bir güçlükle, bu bilgiyi nasıl kayboldu hayal edebiliriz Bazen büyük şehirler inşa edildi hakkında kitap yazmak için çok eğlenceli olacağını düşünüyorum, ama şu anda başka bir şey var gibi görünüyor COBE proje üzerinde 1980 yılından geri kalanında, profesyonel hayatımda neredeyse tamamen COBE ile boğuşuyordu Bir süre Mike Hauser yarattığı grubun sorumlu Goddard Şube Başkanı oldu Personel konularda her türlü eğitim kursları için gitti Bu çok ilginç bir eğitim ve yönetici, çalışanların adına gerçekten çalışıp çalışmadığını fikrini güçlendirmiştir Ayrıca, ne benim için tekrarlanan bir tema haline gelmiştir vurguladı: hayat bir takım sporudur ve takım kim konularda ve hangi takım (lar) olmak seçer COBE başlatıldı yıl sonra, Werner Neupert benim adına hareket Daha sonra, Chuck (Charles L) Bennett yanı COBE Diferansiyel Mikrodalga radyometreler Yürütücüsü Yardımcısı olarak devam şube başkanı oldu, o da benim diğer favori danışmanlar ve büyük kahramanlar biri COBE benim çalışmaları hakkında tam bir biyografik hikayesi gibi bir şey söylüyorum hayal edemiyorum Ben profesyonel bir bilim yazarı John Boslough, kitapta yazılı bir girişim Çok İlk Işık yaptı Bazı insanlar bu kitabı okuduktan sonra bitkin olduğunu bana söylediler, hikaye, korkunç anları kadar doluydu Söylemeye gerek yok, COBE ekibi, çeşitli zamanlarda da tükenmiş oldu Daha fazla ayrıntı için bakınız, bu nota ile birlikte Nobel Anlatım, ekibimiz çok sayıda teknik yayınlar Ama yapmak için gereken en önemli nokta, COBE misyonu bir ekip çalışması olduğunu Ekibimiz tam konsantrasyon ve çok uzun bir süre için destek verdi, onlar Challenger patlamadan sonra görevi yeniden tasarlamak zorunda ele, onlar büyük gözlemevi test ve buldukları sorunlar giderildi Analiz ekibi tasarımlar içine inşa edildi "sistematik hatalar telafi etmek için yollar buldular, ve sonuna kadar hassasiyet ve doğruluk için resmi ihtiyaçlarının ötesinde bir ölçüm var COBE çalışma tamamlandıktan sonra, ben ne yapacağını merak ediyordum Yıl boyunca başarıyla bir ezici sorumluluk benim konsantrasyonu tüm zorluklara uzaklaştırdı Şimdi, bunu, yeni bir misyon kavramlarını geliştirmek için benim dikkatimi açık Arkadaşım Harvey Moseley SIRTF misyonu (daha sonra Spitzer Uzay Teleskobu adlı Uzay Kızılötesi Teleskop Tesisi) IRAC (Kızılötesi Dizi Kamera) üzerinde çalışıyordu O IRAC uzun pozlama uzak galaksilerin bulanık görüntüleri Birbirlerini o kadar çok sayıda olacağını, yani karışıklık sınırlı olacağını o kadar hassas, çünkü bir sonraki teleskop, daha fazla açısal çözünürlük ihtiyacı söyledi Ben bu soruyu düşünmeye başladı ve fırlatma sonra dağıtılmış olacaktır (2 metre) küçük bir teleskop inşa etmek için gerekli düşündüm, bu yüzden ucuz bir fırlatma aracı sıkılmış olabilir Ben bir gün bir kolokyum bu fikrini sundu ve arkadaşlarıma güldü ve NASA gelenek böyle radikal bir kopuş sinek ve bir mekanizma başlamadan önce ölmüştü ile her şeyi asla söyledi Ben de Tim Hawarden ve Harley Thronson ve geniş bir uluslararası bir ekip tarafından geliştirilmekte olan Edison misyonu kavramını öğrendi Bu misyon, NASA için önerilen ama özetle bazı eleştirmen tarafından fena halde yanlış termal hesaplamalar göre reddedildi Işin tuhafı, bu iki reddedilen fikirler evlilik, şimdi büyük bir tutku olan James Webb Uzay Teleskobu'nun (JWST) kavram haline gelmiştir JWST My katılımı Yeni Nesil Uzay Teleskobu bir çalışma için ertesi gün bir öneri sunduğunuz soran, 1995, Ed Weiler NASA Merkezinden gelen bir telefon mesajı aldı sonbaharında başladı Ben tamamen şaşırdı - Ben bu konunun hiçbir farkındalık vardı, ya da bütün bir konferans Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü, böyle bir gözlemevi için iddia tutulduğunu gerçeği Ancak, hiçbir zaman boşa ve hemen evet dedi ve sonra arka plan bilgileri bulmak için yaklaşık olarak adlandırılır Hubble Uzay Teleskobu Proje Müdürü John Campbell, zaten bir fikir vardı, ve bir komite vardı, Alan Dressler başkanlığında, "HST ve Ötesi" konulu bir rapor hazırlanıyor Bu rapor, evinin yakınında gezegenlerin ve yıldızların oluşumu için erken evrende konuları incelemek için optimize edilmiş bir kızılötesi teleskop denir Bir interferometre kendi Dünya'ya benzer gezegenlerin yakındaki yıldız incelemek için Terrestrial Planet Finder adlı Ayrıca çağırdı Bu arka plan ile, yaratıcı suları akıyordu ve bu meslektaşlarımızın Bu vahşi fikirler ve avcılık, her zamankinden yapılan şey çok ötesine yollar denemek başlangıç aşamasında benim en büyük heyecan biridir Alan NASA Yönetici, Dan Goldin bilgi verdi, gerçek bir rezonans vardı ve Goldin Alan'ın vizyonu çok küçük olduğunu, Amerikan Astronomi Derneği Ocak toplantısında yaptığı konuşmada, NASA, daha büyük bir teleskop inşa edecek Goldin toplantıda ayakta alkışlandı var Önümüzdeki birkaç ay içinde, NASA konsepti ile yarışan kavramlarını geliştirmek için iki ciddi bir sanayi / üniversite ortaklıkları başladı, biz sonuçları kamu brifingler vardı ve biz yolumuza iyi "O zaman tüm çalışmalarda kamu hizmeti maaşlarının, teknoloji geliştirme, ya da işlemleri faz sayma değil, bir 8 metre gözlemevi FY96 dolar 500 $ M hedef fiyat için inşa edilmiş olması olabilir ki sonucuna vardı, ama tasarımları düzeyinde NASA büyüsüne gün "daha hızlı, daha iyi, daha ucuz," bu nedenle daha sonra detayları maliyet tahrik olması şaşırtıcı olmamalıdır "viewgraph mühendislik Biz görev için gerekli olan tüm ana buluşlar, teknolojik gelişmeleri başlatılan ve bu tüm başarılı olmuştur Biz, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarının ile bir ortaklık anlaşmalı ve nihayet ana yüklenici (TRW, daha sonra, Northrop Grumman tarafından satın alınan) seçti, rasathane, ikinci NASA yönetici James Webb almıştır Webb, Apollo Projesi ile Ay'a insan almak için sorumlu kişi olarak çok uygun bir kaçış, ve o da Türk milletinin iyiliği için, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bilimsel bir araştırma programı var olduğu Başkan Kennedy ısrar etti ve üniversiteler Ulusal Akademi decadal Anket JWST proje 2000 yılında öncelikli olarak sıralanır ve bu onayına sayesinde hala NASA'nın bilim portföyünde bulunan ileri devam birkaç büyük projelerin biridir Ben ihtiyacı ortadan kalkmadı beri diğerleri, bütçe onlar için bulunabilecek en kısa sürede yeniden canlandı olacak düşünüyorum Şu anda, JWST mükemmel teknik şekli Bütün büyük teknolojik gelişmeleri, ilgili ortamlarda test edilmiştir TL-6 adlı gerekli düzeyde, tamamlanmıştır Ayrıca, ben bu notu yazarken elde etmek için en zor öğeleri, aynalar, dedektörler, microshutter diziler, son uçuş tasarımları ile imal edilmektedir JWST, 2013 yılında başlatılması için planlanmaktadır Benim görevim, "üst düzey bir proje bilim adamı" olarak adlandırılır ve ben sandalyeye bilim çalışma grubu ve misyonu bilimsel ihtiyaçlarını karşılamak sağlamak Şimdi, bu projenin 11 yıl sonra, bu insanların büyük ekipler, ciddi bir çalışma yapıyoruz anlamına gelir, oldukça olgun JWST ileri iterek oldum sadece vahşi bir fikir değildir Harvey Moseley ile konuşmaları itibaren Hubble Uzay Teleskobu ile aynı görüntü kalitesi ile gökyüzü haritası, bir infrared interferometre için kavram geldi; bu misyon, bugün de David gibi Kozmik Yapısı Evrim Submillimeter Probe ÖZELLİKLERİ denir Leisawitz adını verdi Bir değil, çok yakında bu gün uçacak Başka bir gün, Notre Dame David Bennett ile konuştuk, biz mikro mercek fenomeni kullanarak diğer yıldızların etrafındaki gezegenlerin bulmak için bir uydu misyonunun fikri oluşturulur David ciddiye aldı ve bunun için çeşitli öneriler sundu, ben başka hiçbir planetfinding misyonu yapabileceğiniz şeyler, çünkü o da bir gün uçacak düşünüyorum Muhtemelen benim çılgın fikir dış güneş sistemi, gezegenler arası toz müdahalesi olmaksızın, doğrudan kızılötesi kozmik arka plan ışığı görmek için minyatür bir teleskop göndermek için |
|