Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
christian, duve, hayatı

Christian De Duve Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Christian De Duve Hayatı

Christian de Duve

Londra yakınlarındaki Thames Ditton, 2 Ekim 1917 tarihinde doğdu Annem ve babam, Belçika-Alman ekstraksiyon, savaş sırasında İngiltere'ye sığınan Belçika uyruklu 1920 yılında Belçika'ya döndü ve ülkenin Flaman kesiminde eğitim, yarı Fransız ve yarı Flaman yaşımdayken bir zamanda, kozmopolit liman kenti Antwerp büyüdü Bu çeşitli koşullar nedeniyle, 1934 yılında Louvain Katolik Üniversitesi girdiğinde, zaten Avrupa ülkelerinde çok sayıda seyahat etmiş ve oldukça akıcı bir şekilde dört dilde konuştu Bu bir bilim adamı olarak benim sonraki kariyer değerli bir varlık olduğu ortaya çıktı

Ben böyle bir kariyer kucaklamak ki, çok uzak fikrimi Eğitim, katıldığı bir Cizvit okulu geleneğine göre, "eski beşeri" ve Ben kuvvetle daha edebi dallarına ilgi oldu Ben yine de bunun en büyük nedeni, bir meslek olarak tıbbi uygulama itiraz, tıp okumaya karar verdi Tıbbi çalışmalar bu gün serbest zaman adil bir miktar sol ve iyi öğrenciler bir araştırma laboratuvarı katıldı üniversitede bir gelenek vardı Bu yüzden sıkı analitik düşünce benim entelektüel gelişimi üzerinde güçlü bir etki yaratan Profesör JP Bouckaert, fizyolojisi laboratuvar girdiğiniz oldu Glukoz alımı insülin etkisini araştıran bir grup bağlanmıştır Ben 1941 yılında bir MD olarak mezun zaman, tıbbi bir kariyer tüm düşünce terk edilmiş ve sadece bir hırs vardı: insülinin etki mekanizması aydınlatmak için

Bu arada, savaş patlak vermişti Ordu ve derhal müttefiklerinin feci yenilginin ardından genel karışıklık sayesinde kaçan hangi mahkumların kamp, ​​geçici bir kalış kısa bir aralıktan sonra, benim çalışmaları tamamlamak için Louvain dönmüştü Ben insülin eylem sorun biyokimyasal yöntemler ile yaklaşılması gerektiğine ikna olmuştu Araştırma faaliyetleri neredeyse temel kaynaklarının eksikliği nedeniyle felç olduğundan, ben "Licencié en Bilimler Chimiques" derecesi elde etmek için başka bir dört yıllık müfredat girişti Ben savaş koşullar izin verdiği kadar deneysel çalışmalar, insülin önceki edebiyat kapsamlı okuma, Kanser Enstitüsü klinik staj ile bu çalışmaları birleştirdi

Bir tıp öğrencisi olarak, ben oldukça rahat olmuştu, ama bu dört yıl boyunca gerçekten zor çalıştı Hala Ben benim, klinik şefi, coşkuyla planları onayladı ve bana büyük bir serbest zaman verdi Profesör Joseph Maisin desteği olmadan ne yaptığını bile başaramadı 1945 yılına gelindiğinde, ben bana "Glikoz, insülin ve Diyabet" başlıklı 400 sayfalık bir kitap yazılmış "Agrégé de l'Enseignement Superieur" derecesi kazandı ve bir sayı hazırlayan insülinin etki mekanizması, bir tez takdim etti yayın için araştırma makaleleri

O zamana kadar, savaş sona ermişti ve biyokimya daha fazla eğitim büyük bir ihtiyaç hissettim 1946-1947, 1955 yılında Nobel Ödülü'ne layık görüldü Hugo Theorell, laboratuvar, Stockholm Tıp Nobel Enstitüsü'nde 18 ay harcama şansı vardı Daha sonra Carl ve orada iken ortaklaşa Nobel Ödülü aldı Gerty Cori altında, Washington Üniversitesi'nde bir Rockefeller Vakfı bursiyeri olarak 6 ay geçirdim St Louis, Earl Sutherland, 1971 yılında Nobel ödülü sahibi ile işbirliği yaptı Aslında, benim rehberlere,, teknik mükemmellik ve entelektüel titizlik için tüm inat, iyi bir bilimsel çalışma bu önkoşulları seçimi çok şanslı

Ben 1951 yılında Profesör oldu fizyolojik kimya, tıp fakültesi öğretim ele geçirmek için Mart 1947 yılında Louvain döndü Ben zaten savaş sırasında beni de çalışmış olan genç bir doktor, Gery Hers, katıldı ve birinci sınıf öğrencileri, Jacques Berthet Henri Beaufay, Robert Wattiaux, Pierre de dahil olmak üzere giderek artan sayıda, küçük bir araştırma laboratuvarında başladı Jacques ve Pierre Baudhuin Tüm bu yana kendileri için seçkin kariyer oyma var

İnsülin, ben yeniden keşfetmek yardımcı olan glukagon ile birlikte, yine de benim ana ilgi odağı oldu ve ilk soruşturma karaciğer karbonhidrat metabolizması insülin etkisini daha geniş bir sorun üzerinde ışık tutmak için beklenen bazı enzimatik yönlerini buna göre yönlendirildi Ama kader bir şans gözlem, asit fosfataz sözde "gecikme" şeklinde, mağaza benim için bir sürpriz vardı Aslında araştırma nesnesi alakasız ama en ilgi çekici idi Merakım beni daha iyi var, ve bunun sonucu olarak ben hiç insülin eylem mekanizması açıklanamamıştır Ben benimle işbirlikçilerinin birlikte çizim yerine, yanlışlıkla bulgu izlemiştir

İncelemelerimiz çok verimli olmuştu 1955 yılında adını alan yeni bir hücre parçası, lizozom, keşfine yol açan ve daha sonra başka bir organel, peroksizom Aynı zamanda, hücre bileşenlerinin ayrılması ve analizi ile ilgili olarak kademeli olarak geliştirilmiş, enstrümantal, teknik ve kavramsal araçları geliştirmek için istenmişti, biyolojik ve tıbbi ilgi sorunlar giderek artan çeşitli bunları uygulamak için

1962 yılında, New York'ta Rockefeller Enstitüsü'nde profesör, Rockefeller Üniversitesi, Albert Claude, 1929 ve 1949 yılları arasında yaptığı öncü çalışmalar yapmış kurum olarak atandı ve George Palade 1946 yılından beri çalışma olmuştu Louvain benim konumunu muhafaza edilmiş ve o zamandan beri daha fazla veya daha az eşit iki üniversite arasındaki zaman paylaştı New York, Belçikalı grup olarak araştırma aynı genel hatlarıyla aşağıdaki ikinci gelişen bir grup, geliştirmek mümkün, ancak kendi başına bir program Iki laboratuarlar yakından birlikte çalışma ve birçok açıdan birbirini tamamlayacak

Son zamanlarda, çok sayıda meslektaşları ile, Brüksel'deki Louvain Tıp Fakültesi yeni bir site üzerinde yer alan yeni bir enstitü, Uluslararası Hücresel ve Moleküler Patoloji Enstitüsü, veya ICP, yarattık ICP amacı, hücresel ve moleküler biyoloji alanındaki temel bilgileri yararlı pratik uygulamalar içine çeviri hızlandırmak için

Eylül 1943 yılında, eski Janine Herman, bir doktorun kızı ile evlendi Biz dört çocuktan üçü evli ve iki torunu var

Les Prix Nobel tr 1974, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1975 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1974

Lahikası, Aralık 1997

Bu notun yazılı yana, bizim dördüncü çocuğu evli olan ve sayısı veya büyük çocuklar 7 arttı Belçika ve New York arasında benim zaman hala payı, ancak profesyonel görevlerini yavaş yavaş sona geldik 1985 yılında Louvain Üniversitesi ve 1988 yılında Rockefeller Üniversitesi'nden emekli oldu ICP başkanı olarak görevi 1991 yılında sona erdi, ama ben hala Kurucu-Yönetici olarak, bu enstitü yönetim kurulu kalır

Çok zaman ve çaba yaklaşık 270 araştırmacı ve teknisyenleri, temel bilim sorunları çeşitli ve tıbbi ilerleme bulgularının uygulama çalışma ICP, tahsis edilmiştir

Enstitünün yaklaşık üçte biri için Ludwig Kanser Araştırma Enstitüsü Brüksel dalı tarafından işgal edilmiştir

Bu şube başkanı Profesör Thiery Boon, ICP müdürü olarak benim halefi

Son birkaç yıl içinde, ben, yaşamın kökeni ve evrimi giderek artan bir ilgi haline gelmiştir Blueprint Hücre (Burlington, Kuzey Carolina: Neil Patterson Publishers, 1991);: Living Cell (Scientific American Books, 1984 New York) Rehberli Tur: dillere tercüme edilmiştir üç kitap yazdım; Vital Toz (New York: Basic Books, 1995) Ben, eğer bir şey, yaşam ve zihin büyüyen anlayış bize, evrenin yapısı ve anlam hakkında söyleyebilir, ne sondalama daha benim kalan yıl ayırmaya planlıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com