Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
forbes, hayatı, john, nash

John Forbes Nash Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John Forbes Nash Hayatı

John Forbes Nash

Yasal olarak tanınan bir birey olarak başından Bluefield Sanatoryum, artık varolmayan bir hastane Bluefield, West Virginia, 13 Haziran 1928 tarihinde meydana geldi Tabii ki bilinçli olarak, doğumdan sonraki hayatımı ilk iki ya da üç yıl bir şey hatırlamıyorum değildir (Ve aynı zamanda, bir şüphelilerin, psikolojik, eski anıları "anıların anıları" haline ve geleneksel halk masalları anlatanlar ve nesilden nesile dinleyici geçti ile karşılaştırılabilir) Ama doğrudan bellek birçok başarısız olduğunda gerçekler mevcuttur koşullar

Babam, ben seçildi kimin için, bir elektrik mühendisi oldu ve Appalachian Electric Power Company ve orada elektrik elektrik şirketi için çalışmaya Bluefield gelmişti 1 Dünya savaşında bir usta idi ve Fransa tedarik hizmetleri bir teğmen olarak görev yapmış olan ve dolayısıyla savaşın gerçek ön cephelerde mücadele olmasaydı O aslında Texas ve onun BS elde ettiği Texas Tarım ve Mekanik (Texas A ve M) elektrik mühendisliği mezunu

Annem, Margaret Virginia Martin başlangıçta, Virginia denilen, kendisi de Bluefield doğdu O West Virginia Üniversitesi'nde okudu ve onun evlilik öncesi bir okul öğretmeni, İngilizce ve bazen Latince öğretim, vardı Ama annem sonraki hayatı, zamanı geldi diye WVU bir öğrenci iken bir kızıl ateş enfeksiyon kaynaklanan kısmi bir işitme kaybı önemli ölçüde etkilendi

Ailesi, Batı, Kuzey Carolina kendi evlerine Bluefield bir çift olarak gelmişti Babası Dr James Everett Martin, Baltimore, Maryland Üniversitesi'nde bir doktor olarak hazırlanan ve sonra onun uygulamayı başlatmak için, nüfus hızla genişleyen Bluefield için geldi Ancak sonraki yıllarda Dr Martin bir gayrimenkul yatırımcı daha fazla oldu ve gerçek tıbbi uygulamada kaldı Ben doğmadan önce ölmüştü çünkü dedemin hiç görmedim ama büyükannem ve o Bluefield oldukça merkezi konumda eski evinde piyano çalmayı nasıl iyi anılarım var

16 Kasım 1930 tarihinde bir kız kardeşi Martha, yaklaşık iki buçuk yıl sonra benden daha doğdu

Bluefield standart okullarında değil, aynı zamanda bir anaokulu, ilkokul düzeyinde başlamadan önce gitti Ve ailem, ben bir çocuk olarak okuyarak çok şey öğrendim, bir ansiklopedi, Compton Resimde Ansiklopedisi, verdi Ve aynı zamanda ev ya da eğitsel değeri olan dedesi ev ya da diğer kitapları vardı

Bluefield Appalachians nispeten uzak coğrafi konumu, küçük bir şehir, bilim adamları ya da yüksek teknoloji bir topluluk değildi Bu demiryolu ve Batı Virginia ve Virginia batı zengin yakın kömür sahalarının varlığını borçlu işadamları, avukatlar, vb bir merkez oldu Yani, entelektüel bakış açısıyla, bu tür meydan okuma dünyanın bilgisinden hemen toplumun bilgisinden ziyade bir şeyler öğrenmek zorunda olduğu sundu

Lise ET klasik "Men of Mathematics" okuyordu zaman ben bir öğrenci Bell ve ben p bir asal olduğu kendisi tarafından p katına bir tamsayı hakkında klasik Fermat teoremi kanıtlayan başarılı hatırlıyorum

Ben de, o zaman elektrik ve kimya deneyleri yoktu İlk başta benim kariyeri hakkında bir makale hazırlamak için okulda sorulduğunda, ben babam gibi bir elektrik mühendisi olarak bir kariyer hakkında hazırladı Daha sonra, ben aslında Carnegie Tech girdiğinde Pittsburgh büyük kimya mühendisliği ile bir öğrenci olarak girdi

(Carnegie Mellon Üniversitesi) Carnegie benim çalışmalar koşullar ile ilgili olarak, ben, tam burslu olması için şanslı George Westinghouse Burs denir Ama bir kimya gibi bir dönem sonra Müh öğrenci mekanik çizim gibi derslerin tasnif olumsuz tepki gösterdi ve yerine kimya kaymıştır Fakat yine de, bir süre kimya devam sonra ben bunu bir düşünmek ve gerçekleri anlamak veya ne kadar iyi öğrenebilirler ama tek bir pipet işlemek ve laboratuvarda titrasyon yapmak ne kadar iyi bir konu değildi kantitatif analiz zorluklarla karşılaştı Ayrıca matematik öğretim bana büyük ve bir matematikçi olarak, Amerika'da iyi bir kariyer yapmak neredeyse imkansız olmadığını bana açıklayan matematik kaydırmaya teşvik edildi Bu yüzden tekrar değişti ve resmi bir matematik öğrencisi oldu Ve sonunda öğrendim vardı ve ben mezun benim BS yanı sıra ne zaman bana bir MS verdi matematik çok ilerlemiştir

Ben, ailem bana yardımcı matematik almak için düzenlenmiş olduğunu Bluefield okullarda benim son bir yıl içinde bahsetmeliyiz Bluefield Koleji, sonra Güney Baptistler tarafından işletilen 2 yıllık bir kurum olan dersler Ben benim ekstra çalışmalar nedeniyle Carnegie resmi ileri ayakta değildi ama ileri düzey bilgi ve yetenek vardı ve çok ilk matematik öğrenmek için gerek yoktu Carnegie az ders

Ben bitirdiğimde Harvard veya Princeton da bir yüksek lisans öğrencisi olarak girmek için burs teklif edildiğini hatırlıyorum Ama ben aslında Putnam yarışma kazanmış değil ve aynı zamanda Princeton Oraya gelmek için daha fazla ilgi görünüyordu bu yana Princeton dostluk biraz daha cömert idi Prof AW Tucker, bana Princeton gelmek için teşvik bana bir mektup yazdı ve ailesinin noktası coğrafi Princeton Bluefield çok yakın olduğunu çekici görünüyordu Böylece Princeton benim lisansüstü çalışma yeri için seçim oldu

Ama ben Carnegie hala iken kağıt, daha sonra Ekonometrik yayımlanan "Pazarlık Sorunu" yol açan bir fikir geldi, "Uluslararası İktisat" ve ekonomik fikir ve sorunları maruz kalmanın bir sonucu olarak bir seçmeli ders aldı Ve bu da, Princeton Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi iken çalışma von Neumann ve Morgenstern tarafından uyarılır olmuştu orada oyun teorisi çalışmaları olan ilgim yol açan bu fikriydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com