Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buluştu, hekimler, iftarında, usederin

Hekimler Useder'in İftarında Buluştu

Eski 09-07-2009   #1
yesimciwciw

Hekimler Useder'in İftarında Buluştu

HEKİMLER USEDER'İN IFTARINA BULUŞTU

Hekimler Ramazan ayının gönülleri yumuşatan manevi ikliminde boğazda bir yat gezisinde hem sorunlarını paylaşma , hem sosyal sorumluluklarını hatırlama imkanı buldular

USEDER ( Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneği ) iftarında doktorlar boğazda bir yat gezisinde biraraya geldi

Merkezi Fatih Akdeniz Caddesinde bulunan Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneğinin iftarı özellikle yakın hastanelerin başhekimleri, idareci ve hekimlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı UzDr Saim ŞENDİL, Ramazan' ın toplumsal kaynaşmayı sağlayan kültürel bir değerimiz olduğundan bahsederek Ramazan'da bir çok toplum kesiminin daha çok birbirine yakınlaştığını ve birbirini anlar hale geldiğini anlattı
UzDr Saim ŞENDİL konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneği sosyal sorumluluk sahibi sağlık çalışanlarının biraraya gelerek kurduğu bir dernektir Dernek genel merkezimiz üniversite hastaneleri , birçok kamu ve özel hastanesiyle sağlıkta İstanbul' un hatta Türkiye'nin kalbi durumundaki Fatih ilçemizdedir Sosyal ve mesleki her türlü aktiviteye imkan verecek şekilde design edilmiş olan 7 katlı binamız özellikle bayram sonrasında yoğun sağlık ve eğitim faaliyetleri ile sağlık çalışanlarının hizmetinde olacaktır

Derneğin temel amacı yurtiçinde ve yurtdışında sağlık hizmetine ulaşamayan, muhtaç durumdaki insanlara gönüllü olarak el uzatmakdır İstanbul'un sağlık kuruluşlarına ulaşmada zorluk yaşayan kenar bölgelerinde yapılan sağlık hizmetlerine ek olarak Ekim ayında Endonezya' nın Siragen bölgesinde toplu sünnet ve sağlık taraması yapılacaktırGeçtiğimiz hafta dernek üyesi meslektaşlarımız tarafından Batman ve Diyarbakır' da sağlık hizmetine ek olarak 600 aileye kumanya dağıtılmıştır

Eğitim ayağında ise dernek genel merkezimizde gerek pratisyen hekimlere gerekse de branş hekimlerine yönelik periodik mesleki seminerlerimiz devam edecektir Gerek Türkiye' de, gerekse de yurtdışındaki Türk okullarında okuyan tüm tıp öğrencilerini biraraya getiren bir uluslararası tıp sempozyumu uzun vadeli hedeflerimiz arasındadır
Sağlık çalışanlarının sosyal ve mesleki problemleri doğal olarak öncelikli gündemimizdir Ülkemizde sağlık alanında hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır Bu dönüşüm projeleri doğal olarak öncelikle hekimleri etkilemektedir Bu süreçte daha önceden sigorta bünyesinde sağlık hizmeti almayan milyonlarca vatandaşımız gerek özel , gerekse de devlet hastanelerinden sağlık hizmeti almaya başlamıştırBu arada gelecek olan Tam Gün Yasası, özel hastanelerle ilgili düzenlemeler gelecekte hekimlerin istihdamı ile ilgili bazı belirsizliklerin yaşanmasına sebep olmaktadır Sonuç olarak kamu ve özel hastanelerde çalışan hekimlerin iş yükünün arttığı ancak bir çok sağlık çalışanının hizmet ve sosyal sorumluluk anlayışı ile görevlerini aksatmadan yerine getirmeye çalıştığı bir süreç yaşanmaktadır Bu süreçte dernek üyesi ve gönüllüsü meslektaşlarımız hastanelerinde yaptıkları sağlık hizmetleri ile yetinmeyerek, gerekirse bu amaçla izinlerini kullanarak muhtaçlara el uzatma konusunda iftihar edilecek bir fedakarlık göstermektedirler
Bu süreç sağlık çalışanlarını mesleki bazen hukuki birçok problemle karşı karşıya getirmektedirDerneğimizde sağlık çalışanlarının hukuki ve mesleki konularda danışarak hizmet alabileceği bir hukuk büromuz mevcuttur Gerek hastanelerimizdeki imkanların yetersizliği, gerekse de tıp hizmetinin komplikasyona açık doğal yapısı nedeniyle, hasta ve hasta yakınlarının sözlü ve fiili saldırıları sözkonusu olmaktadır Bu şekilde hayatını yitiren çok sayıda meslektaşımızı rahmetle anıyoruzGerek böyle tacizlerde, gerekse de özel hastanelerdeki mesleki sorunlarda avukat arkadaşlarımız meslektaşlarımıza yardımcı olacaktır
Sosyal sorumluluk anlayışı, hizmet düşüncesi olan sağlık çalışanlarımızı, hastanelere yürüme mesafesinde olup her türlü sosyal ve mesleki imkanın mevcut olduğu derneğimize bekliyoruz"
Protokol adına konuşan Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi OpDr Özgür YİĞİT ; sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparak günümüzde özellikle sağlıkta bu yapılanmaların çok önemli hizmetlere imza atmakta olduğunu söyledi Geçmişte de özellikle Osmanlı devleti dönemimizde gönüllü hayır kurumlarıyla adeta bir vakıf medeniyeti kurulduğunu ifade ederek ülkemizde bu tür gönüllü kuruluşlara olan ihtiyacı dile getirdiUluslararası Sağlık ve Eğitim Derneğine tebrik ve teşekkürlerini ifade eden OpDr Özgür YİĞİT bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com