Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köstebek, pasta, yapılır

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır ?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

Keki için:

4 adet yumurta

4 fincan tozşeker

2 fincan sıvıyağ yada eritilmiş margarin

2 fincan süt

4,5 fincan un

3 yemek kağışı kakao

1 paket kabartma tozu

bir kaç tane muz

1 paket vanilya

Kreması için:

1 kg süt

2 paket krem şanti

çikolata parçası 100 gr yada fındık

üstüne hindistan cevizi

AY7lijpg

Köstebek pasta Hazırlanışı:

Şekeri ile yumurtaları çırpın Üzerine yumuşamış margarini yada sıvı yağı, kabartma tozunu vanilyayı,kakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp yayın 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun Yanlız düz bir şekilde ve tabanı parçalamadan kekein yarı kısmına kadar oymalısınızOyduğunuz kısma ıkıye kesilmiş muzları yerleştirin krem şantiyi sütle çırpıp içine fındık ve damla çikolata (yada çikolata parçası) katıp bu karışımı sadece muzların üzerine koyun Oyduğunuz kekin parçalarını ufalayın ve krem şantinin üzerine tamamen kapatacak şekilde ekin hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın Üstüne hindistan ceviizi atabilirsiniz En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra köstebek pastamızı servis edebilirsiniz

edit:yaptım,çok güzel oldu,sizlerde deneyin istedim,paylaştım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com