Canbaba Şiirleri-Yaratanla Sohbet |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Canbaba Şiirleri-Yaratanla SohbetYARADANLA SOHBET Bir sohbet edelim dedim tanrımla Kullarım ben sizi yarattım dedi Dedim sevenlerle aranız nasıl Kendimi dünyadan dar attım dedi Irmak kenarına postunu sermiş Huri kızlarının gözünde ermiş Bekçiyi kandırıp cennete girmiş Şeytanı cennetten zor attım dedi Her mantığa zahir yolla girmişim Bana uygun olmayan söz dermişim Her şekle girerim bu benim işim Şirinin gözünde Ferhat’tım dedi Gün geldi adıma ev yaptı Sinan Gün güne çoğaldı bana inanan Allah ,Allah dedi ismimi anan Savaşta subaydım erattım dedi Irmağı tersine aktırırken ben Kulları hayretle baktırırken ben Nerona Roma’yı yaktırırken ben Birazda ateşe kor attım dedi Yaratıcı idim evrende birdim Kim kul inanmazsa ona esirdim Gün geldi cennette hamama girdim Huri kızlarıyla ter attım dedi Cengaverlerimin elinde pala Bana karşı çıkan gelirdi yola Bedir hendek savaşında dört nala Elçimin altında kırattım dedi Yaratırken geçen yıllarım için Şerde gösterdiğim hallerim için Cennete gidecek kullarım için Bir uçtan bir uca sırattım dedi Şer versem de şerri yormayın bana Canlıdan kurbanlar vermeyin bana Nasıl yaptığımı sormayın bana Bir şeyden çok şeyi ürettim dedi Kainatı size verdim hediye Benden hesap sorarsınız ne diye Toprağa can versin yeşertsin diye Seyhan’dım Dicleydim Fırat’tım dedi Anlamadım kime fayda sağladı Kullarım Rab diye ,diye ağladı Üstelik türbeye çaput bağladı Bende olmaz diye direttim dedi Köyde köy kızına inek sağdırdım Gittim aslanı kediye boğdurdum Birde sel üstüne yağmur yağdırdım Yüksek tepelere kar attım dedi Bırak şimdi Allah esirgesin i Kardeşine aldırdım yengesini Bulamadım bir türlü dengesini Kimine çok verip şımarttım dedi Nebilerin güneşinde buluttum Dua okuyanlar için umuttum Hepsini imtihana tabi tuttum Kimine az verip arattım dedi Şer görenler beni etmesin dava Hava veririm onlara bedava Eğe kemiğinden yarattım Havva Balçıktan Ademi türettim dedi Yeğ tuttular iğneyi çuvaldızdan Hakkı ta ala için geçtik biz bizden Gökteki binlerce parlak yıldızdan Ermiş Nebilere nur attım dedi Kılık değiştirip yerde süründüm Kimi zaman güçsüzlere göründüm Beyaz atlı prensine büründüm Kızların gönlünde murattım dedi Tanrıların tanrısıysam evrende Bensiz zaman dilimi yok devranda Evrenine güç gösterip çevremde Başka tanrılarla zar attım dedi Tellerini kopartmayın devrenin Bozmasınlar düzenin çevrenin Kalplerin her atışında evrenin Döndüm etrafında tur attım dedi Ahmet Canbaba |
|