|
|
Konu Araçları |
anlamı, bitüm, sözlük, tanımı |
Bitüm Nedir - Bitüm Ne Demek - Bitüm Sözlük Anlamı Nedir - Bitüm Tanımı Nedir |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitüm Nedir - Bitüm Ne Demek - Bitüm Sözlük Anlamı Nedir - Bitüm Tanımı NedirBitüm Nedir - Bitüm Ne Demek - Bitüm Sözlük Anlamı Nedir - Bitüm Tanımı Nedir Bitüm Nedir - Bitüm Ne Demek - Bitüm Sözlük Anlamı Nedir - Bitüm Tanımı Nedir bitüm (Resim) Asfalttan yapılan sepya renginde bir çeşit boya; yağlıboya resimde kullanılır İng: bitumen Fr: bitume Alm: Erdpech Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü bitüm Kara-kahve renkli, katı ve yarıkatı durumda, doğal ya da yeryağı damıtım artığı ağır hidrokarbon karışımları ile, bunların metalsiz türevleri (Asfalt, ebonit, ısı ve nem yalıtkanı olarak kullanılır) İng: bitumen Fr: bitume Alm: Bitumen, Erdpech Kimya Terimleri Sözlüğü bitüm Ham petrolün vakum altında damıtılmasıyla elde edilen, yarı katı veya çamur kıvamında bulunan, karbon disülfürde çözünen, asfaltta, madeni mumlarda ve düşük kaliteli kömürlerde bulunan bir hidrokarbon karışımı İng: bitumen Fr: bitume Alm: Bitumen Kimya Terimleri Sözlüğü (II) bitüm Hayvanların yumuşak kısımlarıyle, tek gözenekli bitkilerin çürümesinden ilk önce türeyen, katı karbon hidroksit bileşimi İng: bitume Fr: bitume Alm: Bitumen Yerbilim Terimleri Sözlüğü |
|