Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, geçilmez, türkün

Çanakkale Geçilmez - Çanakkale Bizim - Çanakkale Türk'ün

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ÇANAKKALE BİZİM

Soğuk gece Deniz rüzgarları altında toprak soluklanıyor Kan alıyor gam veriyor Kızıl olmuş deniz ahal coşkun Yabancı gemileri koynuna almış Çanakkale mahçup Dalgalar şahlanmada Zaman geleceğin getireceklerinden korkarak yürüyor Gün ağarıyor gün batıyor Çanakkale bizim
Uzakta küçük bir köy düşman postallarının çiğneyemediği temiz bir köyBir ihtiyar dua ediyor Oğullarını torunun kardeini verdiği umudum canım namusun dediği Çanakkale için Çanakkale’ye gitmek için
Karlı yollarda bir kağnı Arkasında bir kadın Sıcak yüreğinde soğuk savaşı ağırlamış Kağnısında battaniyelere sarılı top mermileri cepheye götürülecek Cephe uzak ölüm yakın ve Çanakkale bizim
Düşman dört bir yandan saldırmış Bir kol kalmış son umut Altı asırlık devletin son çığlığı Milletin hep beraber haykırdığı özgürlük yemini tek şahidi Çanakkale
Temiz dudaklar yudum yudum içerken şehitlik şerbetini ölüm getiren bombalar atıyor düşman Düştüğü yere ölüm saçan kara tabutlar toprağı delik deşik ediyor Çanakkale hala bizim
Silah sesleri kan kol bacak Kıyamet kopuyor Çanakkale mahşer gün uyuyor düşman uyanık iki yakalı Çanakkale birbirine hasret Kan dolmuş yüreğine Çanakkale’nin yine de bizim kalacak
Süngülerin ucuna yürek takıldı mı dünya gelse ne fayda Çanakkale’de bir millet var var olma mücadelesi veriyor Ve Çanakkale taşıyla toprağıyla mücadeleye yardım ediyor
Nusret Mayın Gemisi yırta yırta boğazın sularını ilerliyo Çanakkale bu kez açıyor sularını Nusret’in önünde Çanakkale bir kedi uysallığıyla saklıyor mayınları Çanakkale bizim kalıyor
Elazığlı Ahmet Yemenli Ali Trabzonlu Hasan Manisalı Orhan ve bir çok aslan Anadolu’dan Afrika’dan Irak’tan Her şeyini almış canını almış da gelmiş Çanakkale bizim kalsın diye
Seyid Onbaşı kaldırırken bombayı Uyvar önünde Türk kadar güçlüydü Değil bombayı üzerinde bulunduğu Çanakkale toprağını kaldırması gerekse bunu da yapardı Kaldırır atırdı Çanakkale bizim kalsın diye
Ve Anafarta’nın dünyaya ışık saçan sarı çiçeği Ölmeyi emreden kumandanO ki ölümü mavi gözleriyle korkutan kumandan Attığı her adımda Çanakkale titriyor Mustafa Kemal Paşa “ÇANAKKALE BİZİM” diyor
Yabancı bir asker esir düşmüş titriyor Osmanlı’yı barbar demişler Onu barbar sanıyor Vurulmuş bacağından Çanakkale toprağında Geliyor Türk askeri O geldikçe beriki titriyor Türk askeri gelir gelmez vuruluyor bir anda Gömleğini yırtıyor Türk askeri koyuyor Anzak’ın yarasına Anzak şaşkın Asker kendi yarasına da toprak basıyor Onca yıldır barbar bildiği Türk askeri hak ettiği değeri buluyor Ve Anzak da anlıyor gerçek kahramanın kim olduğunu
Bir kısmı anıtlara alınmış öbür kısmı toprağa taşmış askerler artık yok Deniz dalgalarıyla geçmişi alıp kıyıya ümitleri vuruyor Varsın deniz kızıl olmasın yere bomba düşmesin Yer gök gerçekelri unutmayarak susmuyor haykırıyor Tarihe sığmayan kahramanlar Onlar kanlarının bedelini destanlaşan kahramanlıklarını tarihten zafer olarak aldılar
ÇANAKKALE O BİZE AİT VE EBEDİYEN DE ÖYLE KALACAK

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com