Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azot, kullanılır, nerelerde

Azot Nedir - Azot Nerelerde Kullanılır

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Azot Nedir - Azot Nerelerde Kullanılır

Azot ne demek
Azot Nedir - Azot Nerelerde KullanılırAzot nerelerde kullanılır
Azotun tanımı ve hakkında bilgi

azot bir ametal elementtiryaşamımızda çok önemli bir yer teşkil eder atom numarı sı 7 dir simgesi N (nitrojen) dir ''Azot bir ametal olup elektro-negatiflik değeri 3,04 tür Dış yörüngesinde beş elektron bulunur ve dolayısıyla pek çok bileşiğinde 3 değerlidir Saf azot, oda sıcaklığında renksiz ve reaktif olmayan bir gazdır Dünya atmosferinin %7808'ini oluşturur 77 K de yoğunlaşır ve 63 k de donar Sıvı azot iyi bilinen bir dondurucudur''

* paketlenmiş gıdaların tazeliğini korumak için,

* güvenlik amacıyla sıvı patlayıcıların üzerini örtmek için,

* geçirgeç (transistör), diyot ve tümleşik devre gibi elektronik bileşenlerin üretiminde,

* paslanmaz çelik üretiminde,

* inert, nemsiz ve oksitleyici olmayan özelliklerinden dolayı otomobil ve uçak tekerleklerinin dolumunda

* gıda ürünlerinin daldırılarak dondurulması ve taşınımı,

* canlı dokuların, üreme hücrelerinin (sperm, yumurta), ve diğer biyolojik örnek ve malzemelerin dondurularak korunması,

* bilim eğitimindeki görsel deneylerde,

* yüksek hassasiyetteki algılayıcılar ve düşük gürültü seviyeli amplifikatörlerde soğutucu olarak,

* dermatolojide nahoş görünümlü siğil veya potansiyel kanser riski taşıyan cilt yaralarının alınmasında,

* CPU veya GPU gibi bilgisayar donanımlarının soğutma sistemlerinde soğutucu olarak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com