Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tevbenin, vardır, şartı

Tevbenin Üç Şartı Vardır

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tevbenin Üç Şartı Vardır

Tevbenin Üç Şartı Vardır
Tevbenin Üç Şartı Vardır

Tevbenin Üç Şartı Vardır

Kalpden büyük bir pişmanlık duymak
Dil ile Allah-u Zülcelal' e tevbe etmek
Âzâları günahların üzerinden çekmektir
İnsan pişman olmuş bir kalp, tevbe eden bir dil ve günahlardan korkan ve uzak durmaya gayret eden bir vücut ile Allah-u Zülcelal' in huzuruna çıkarsa, Allah-u Zülcelal de ona merhamet ederek, af ve mağfiret eder

Bir kimse,

Günahların çirkinliğini ve sonunun ateş olduğunu bilir,
Allah-u Zülcelal' in azabına karşı kendi acizliğini hatırlarsa,
günahlardan kendisini muhafaza etmeye gayret etmiş ve tevbeye sarılmış olur

Hiç kimse nefsinin hilelerinden emin olup tevbeyi terketmemelidir Çünkü Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede:

“Fakat, insan ileriye doğru daima kötülük yapmak ister” (Kıyame; 5)

buyurmuştur Onun için insan daima kendisini kontrol altında tutmalı, daima tevbe üzere bulunmalıdır

Tevbe, insan için hem dünyada hem de ahirette kurtuluştur Allah-u Zülcelal tevbe edenleri methederek bir ayet-i kerimede:

“Ey Rabb'imiz! Günahlarımızı bağışla Kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al” (Ali İmran; 193) buyurmuştur

Peygamber Efendimiz (SAV)' de bir hadis-i şeriflerinde:

“Her kim, tevbe etmeye devam ederse, Allah da onun sıkıntısını neşeye çevirir, darlığına bir çıkış yolu bulur ve ummadığı bir yerden onu rızıklandırır” (Buhari Tirmizi) buyurmuştur

Rivayet edilmiştir ki:

Bir demirci, kızgın demiri eliyle tutuyordu Bunun sebebi sorulunca şöyle anlattı: “Bir kadına aşık olmuştum Ona mal verip münasebette bulunmayı teklif ettim Kadın dedi ki: 'Benim kocam var, mala ihtiyacım yok' Bir müddet sonra kocası öldü Ona evlenme teklif ettim Dedi ki: 'Çocuklarımı perişan etmek istemiyorum' ve teklifimi reddetti Bir süre sonra, geçim darlığına düşünce, bana haber gönderdi Ben de: 'İsteğimi yerine getirinceye kadar sana bir şey vermem' dedim Teklifimi kabul etti Beraberce bir odaya girince ürperdi Neden ürperdiğini sorunca: 'İşiten ve gören Allah' tan korkuyorum' dedi Ben de onu bıraktım O da: 'Allah seni ateşten korusun' diye dua etti İşte o günden sonra dünya ateşi beni yakmıyor Allah-u Zülcelal' den beni ahirette de yakmamasını diliyorum” dedi

İşte tevbe böyledir Kim Allah-u Zülcelal' den korkar ve daima O' nun huzurunda olduğunu hatırlarsa, günah işlemeye cesaret edemez Böylece de cehennemden kurtulur ve Cennet-i Alâ' nın nimetlerine kavuşur Nitekim Allah-u Zülcelal tevbe edenlere ahirette büyük mükafatlar vereceğini beyan ederek bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

“Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah' a dönün Umulur ki Rabb'iniz kötülüklerinizi örter ve sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar” (Tahrim; 8)

Tevbe, bütün müminlere farzdır İnsan tevbe ettikten sonra kendisini bütün hata ve günahlardan uzak tutmaya gayret etmelidir Onun için Hz Ali (RA) demiştir ki: “Tevbe etmek farzdır Fakat tevbe etmeyi gerektiren şeyleri terketmek ondan önce farzdır

Seyda Muhammed Konyevi (KS) ALLAH BU GECE HÜRMETİNE TÖVBELERİMİZ KABUL ETSİN İNŞALLAH SELAM DUA İLE

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com