Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, ehlibeytden

Ehlibeytden Dualar

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ehlibeytden Dualar

Ehlibeytden Dualar
Ehlibeytden Dualar
Ehlibeyt Duası
Ehlibeytten Dualar

Hz Ali'nin Hizbüs-Seyf İsimli Duasından Bir Bölüm

Allahım! Sen’den, ömrümün geçen kısmında beni değişik ihsanlarınla sevindirdiğin gibi, kalan kısmında da o ihsanlarını tamamlamak sûretiyle daha da sevindirmeni diliyorum Allahım! Tekliğin, yüceliğin, büyüklüğün, kemâlin, azametin, nurun, re’fet ve rahmetin, ululuğun, eşsiz güzelliğin, cemâlin, celâlin, saltanatın, kudretin, ihsanların, lütufların, nebîn ve habîbin Hazreti Muhammed ve tertemiz yakınları yüzü suyu hürmetine
Hazreti Ali (radıyallahü anh)’ın Hizbü’s-Seyf İsimli Duasından Bir Bölüm‏* اَللّٰهُمَّ فَتَمِّمْ إِحْسَانَكَ إِلَيَّ فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمْرِي، كَمَا أَحْسَنْتَ إِلَيَّ فِيمَا مَضَى مِنْهُ ‏*‏اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ وَأَتَوسَّلُ إِلَيْكَ بِتَوْحِيدِكَ وَتَمْجِيدِكَ وَتَحْمِيدِكَ وَتَهْلِيلِكَ وَكِبْرِيَائِكَ وَكَمَالِكَ وَتَكْبِيرِكَ وَتَعْظِيمِكَ وَنُورِكَ وَرَأْفَتِكَ وَرَحْمَتِكَ وَعُلُوِّكَ وَوَقَارِكَ وَمَنِّكَ وَبَهَائِكَ وَجَمَالِكَ وَجَلاَلِكَ وَسُلْطَانِكَ وَقُدْرَتِكَ وَإِحْسَانِكَ وَامْتِنَانِكَ وَنَبِيِّكَ وَعِتْرَتِهِ الطَّاهِرِينَ، أَنْ لاَ تَحْرِمَنِي رِفْدَكَ وَفَضْلَكَ وَجَمَالَكَ وَفَوَائِدَ كَرَامَاتِكَ، فَإِنَّهُ لاَ يَعْتَرِيكَ لِكَثْرَةِ مَا قَدْ نَشَرْتَ بِهِ مِنَ الْعَطَايَا عَوَائِقُ الْبُخْلِ، وَلاَ يَنْقُصُ جُودَكَ التَّقْصِيرُ فِي شُكْرِ نِعْمَتِكَ، وَلاَ تُنْفِدُ خَزَائِنَكَ مَوَاهِبُكَ الْمُتَّسِعَةُ، وَلاَ تُؤَثِّرُ فِي جُودِكَ الْعَظِيمِ مِنَحُكَ الْفَائِقَةُ الْجَمِيلَةُ الْجَلِيلَةُ، وَلاَ تَخَافُ ضَيْمَ إِمْلاَقٍ فَتُكْدِيَ، وَلاَ يَلْحَقُكَ خَوْفُ عَدَمٍ فَيَنْقُصَ مِنْ جُودِكَ فَيْضُ فَضْلِكَ ‏*‏ اَللّٰهُمَّ ارْزُقْنِي قَلْباً خَاشِعاً خَاضِعاً ضَارِعاً، وَبَدَناً صَابِراً، وَيَقِيناً صَادِقاً، وَلِسَاناً ذَاكِراً وَحَامِداً، وَرِزْقاً وَاسِعاً، وَعِلْماً نَافِعاً، وَوَلَداً صَالِحاً، وَسِنّاً طَوِيلًا، وَعَمَلًا صَالِحاً، وَأَسْأَلُكَ رِزْقاً حَلاَلًا طَيِّباً، وَلاَ تُؤَمِّنِّي مَكْرَكَ، وَلاَ تُنْسِنِي ذِكْرَكَ، وَلاَ تَكْشِفْ عَنِّي سِتْرَكَ، وَلاَ تُقَنِّطْنِي مِنْ رَحْمَتِكَ، وَلاَ تُبْعِدْنِي مِنْ كَنَفِكَ وَجِوَارِكَ، وَأَعِذْنِي مِنْ سَخَطِكَ وَغَضَبِكَ، وَلاَ تُؤَيِّسْنِي مِنْ رَحْمَتِكَ وَرَوْحِكَ، وَكُنْ أَنِيساً مِنْ كُلِّ رَوْعَةٍ وَوَحْشَةٍ، وَاعْصِمْنِي مِنْ كُلِّ هَلَكَةٍ، وَنَجِّنِي مِنْ كُلِّ بَلِيَّةٍ وَأٰفَةٍ، وَغُصَّةٍ وَمِحْنَةٍ وَشِدَّةٍ فِي الدَّارَيْنِ، إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادَ ‏‏*‏‏ اَللّٰهُمَّ ارْفَعْنِي وَلاَ تَضَعْنِي، وَادْفَعْ عَنِّي وَلاَ تَدْفَعْنِي، وَأَعْطِنِي وَلاَ تَحْرِمْنِي، وَأَكْرِمْنِي وَلاَ تُهِنِّي، وَزِدْنِي وَلاَ تَنْقُصْنِي، وَارْحَمْنِي وَلاَ تُعَذِّبْنِي، وَانْصُرْنِي وَلاَ تَخْذُلْنِي، وَأٰثِرْنِي وَلاَ تُؤْثِرْ عَلَيَّ، وَاسْتُرْنِي وَلاَ تَفْضَحْنِي، وَاحْفَظْنِي وَلاَ تُضَيِّعْنِي، فَإِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، وَصَلَّى اللّٰهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَأٰلِهِ أَجْمَعِين، يَا ذَا الْجَلاَلِ وَالْإِكْرَامِ ‏‏*‏‏اَللّٰهُمَّ مَا قَدَّرْتَ لِي مِنْ أَمْرٍ وَشَرَعْتُ فِيهِ بِتَوْفِيقِكَ وَتَيْسِيرِكَ، فَتَمِّمْهُ لِي بِأَحْسَنِ الْوُجُوهِ كُلِّهَا وَأَصْلَحِهَا وَأَصْوَبِهَا، فَإِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيرٌ وَبِالْإِجَابَةِ جَدِيرٌ، يَا مَنْ قَامَتِ السَّمٰوَاتُ وَالْأَرَضُونَ بِأَمْرِهِ، يَا مَنْ ﴿يُمْسِكُ السَّمَاءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلاَ بِإِذْنِهِ﴾، يَا مَنْ ﴿أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ ‏‏*‏‏ فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ﴾ ‏‏*‏‏ * ‏* ‏*‏Allahım! Sen’den, ömrümün geçen kısmında beni değişik ihsanlarınla sevindirdiğin gibi, kalan kısmında da o ihsanlarını tamamlamak sûretiyle daha da sevindirmeni diliyorum Allahım! Tekliğin, yüceliğin, büyüklüğün, kemâlin, azametin, nurun, re’fet ve rahmetin, ululuğun, eşsiz güzelliğin, cemâlin, celâlin, saltanatın, kudretin, ihsanların, lütufların, nebîn ve habîbin Hazreti Muhammed ve tertemiz yakınları yüzü suyu hürmetine beni nimetlerinden, fazlından, cemâl ve kerem tecellîlerinden mahrum bırakma! Sen kullarına hep cömertçe muamele eder ve hep engin lütuflarda bulunursun Onun için de Sen’in şanına başka değil sadece cömertlik yaraşır Bahşettiğin nimetlere karşı yapılan şükür tembelliğinden, noksanlığından dolayı da ihsan musluklarını asla kısmazsın Haddizatında ne kadar çok lütufta bulunursan bulun, Sen’in hazinelerinden hiçbir şey eksilecek değildir Sen Mâlikü’l-Mülk’sün Mülkün için hiçbir sûrette herhangi bir azalma ya da bitip tükenme sözkonusu olamaz ki, Sen de kullarına verdiğin nimetleri azaltasınAllahım! Sen’den mehâbet ve mehâfetin karşısında her zaman huşû ve hudû ile çarpan, hep tazarru ve yakarış halinde olan bir kalb, her uzvuyla sabrı yaşayan bir beden, yakîn-i tamm, zikir ve hamd mütemadî hali olan bir lisan, güzel, helal ve bol rızık, faydalı ilim, amel-i sâlihle dolu, hayırlı, uzun bir ömür diliyorum Ya Rab! Hiçbir zaman berat fermanını almış biri gibi kendimi bütün bütün emniyet duygusuna salmama müsaade etme! Gönlüme ve dilime zikrini unutturma sıyanet örtünü üzerimden kaldırma rahmetinin gelip beni de sarıp sarmalayacağı hususunda ümitsizliğe düşürme görüp gözetmenden ve yakınlığından mahrum etme ansızın bastıran azabından, gelip çatan gazabından Sana sığınıyorum; beni onlara maruz bırakma hayatımın hiçbir zaman diliminde, rahmetin ve şefkatin hususunda ye’s gibi bir çıkmaza düşmemem için de hep elimden tut!Yüce Allahım! Enîsim Sen ol ve beni, yalnızlık hissi de dahil olmak üzere her türlü korkudan emin kıl! Belalardan, afetlerden, helak olmaya itebilecek yollardan, dünyada ve ukbada gam, keder, hüzün ve tasa sebebi olabilecek hususlardan muhafaza buyur! Rabbim, Sen asla sözünden dönmez, vaadettiklerine muhalif bir iş işlemezsin; ne olur, bize olan vaadlerini de gerçekleştir!Rahmeti, merhameti, re’feti ve şefkati sonsuz Allah’ım! Nezdindeki yerimi yücelt, derecelerimi artır ve beni alt seviyenin insanları gibi olmaktan koru! Mahrum bırakmayıp lütufta bulunduğun; alçalmasına izin vermeyip yüksek mertebelere ulaştırdığın; güzelliklerini artırdığın; azabınla değil de merhametinle muamele ettiğin; hep nusretinle te’yîd buyurduğun; işlerinde fiyaskoya uğratmadığın; koruyup kolladığın ve yalnızlığa terketmediğin; hata, kusur ve günahlarını örttüğün; utanç sebebi olabilecek hallere düşürmediğin; hıfz u inayetinle desteklediğin ve kayıplar yaşamasına müsaade etmediğin bahtiyar ve tali’li kullarından eyle! Yüce Mevlam! Bütün bunları Sen’den ve sadece Sen’den diliyor ve dileniyorum; zira Sen gücü her şeye yeten Kâdir-i Mutlaksın!Ey gökleri ve arzı kabza-ı tasarrufunda bulunduran, yerin üstüne düşmesin diye göğü tutan, “Ol!” demekle dilediği her şey oluveren, her şeye sadece Kendisi hükmeden, Sübhan ve münezzeh Allah’ım! Hakkımda takdir buyurduğun ve inayetinle başlama imkanı bulduğum hayırlı işleri en güzel, en uygun ve en doğru şekilde tamamla! Sen buna kâdirsin ve recam odur ki, dualarıma icabet edersin *Bu dua el-Kulûbü’d-Dâria’nın 9-11 sayfalarında geçmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com