**** Gazete Tatlısı Bayram Tatlısı (1) **** |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
**** Gazete Tatlısı Bayram Tatlısı (1) ******** GAZETE TATLISI BAYRAM TATLISI (1) **** MALZEMELER: * 3 tane yumurta * 1 su bardagi süt * 1 su bardagi siviyag * Yarim su bardagi su * Bir tutam tuz * 1 yemek kasigi sirke * 1 kiloya yakin un HAMURU ACMAK ICIN * 2-3 su bardagi nisasta SERBETI ICIN: * 7 su bardagi seker * 7,5 su bardagi su * Yarim limon suyu ICI ICIN : * Ceviz ici ÜZERINE : * 250 gr tereyag * 2 su bardagi siviyag YAPILISI: * Hamur icin olan malzemeleri cirpin * Unu yavas yavas ilave edin yaklasik 1 kilo un aliyor * Yogurdugunuz hamuru 1 saat dinlendirin * Yaklasik 35-40 bezeye ayirin * Her bezeyi bol nisasta ile incecik acin * Oklavaya sarin resimdeki gibi ortaya dogru büzün * Sonra gazete kagidinin üzerine kirisigini fazla bozmadan acin icine ceviz serpin * Gazetenin iki ucundan tutarak ortaya dogru sallayarak rulo haline getirin gevsek bir rulo oluyor * Sonra 2 veya 3 parmak enliliginde kesin * Ben tepsime yagli kagit kullandim siz isterseniz tepsinizi yaglayipta dizebilirsiniz * Teryagini ayri siviyagi ayri kaplarda kizdirin * Tere yagin köpügünü alip siviyag ile karistitin * Sicakken tatlilarin üzerine gezdirin * Tatlinizi 190- 200 derecde pisirin * Serbeti hazirlayin hafif koyulasinca limonu ilave edin * Tatlida serbette ilikken üzerine gezdirin Ben bayram sabahi serbetini dökecegim insallah *** AFIYET OLSUN DENEMEK ISTEYENLERE *** Bayram süresince firsat buldukca ziyaret edecegim hepinizi insallah, yarinde cok yogunum sarma ve börek islerim var |
|