Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1919da, mayıs, oldu

19 Mayıs 1919'Da Ne Oldu

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

19 Mayıs 1919'Da Ne Oldu

19 Mayıs 1919'da Hangi Olaylar Gerçekleşti

19 Mayıs 1919 Atatürk'ün Samsuna çıkışı

19 Mayıs 1919 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a çıktı Atatürk, Nutukta “1919 yılı Mayıs'ın 19'uncu günü Samsun'a çıktım” demiştir 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir

Mustafa Kemal, kurtuluş mücadelesi planlarıyla ve beraberindeki 55 maiyetiyle bir cuma günü öğleden sonra “Pandarme” adlı gemiyle Samsun'a doğru yola çıktı Mustafa Kemal ve arkadaşları Samsun'a ilk adımlarını Reji İskelesi'nden attılar Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı ve Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatışı Cumhuriyetin ilanından sonra 1938 tarihine kadar “Gazi Günü” adıyla Samsun'da yerel olarak kutlandı Daha sonra ise Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basması 20 Haziran 1938'de çıkarılan bir kanunla milli bayram olarak kabul edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com