Arı İle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arı İle İlgili ŞiirlerArı Şiirleri ARI Ben küçücük bir arıyım, Rabbim bana vahyetti; Şifa dolu bir ürünü, üretirim durmadan Adı bal’dır lezzetlidir, yiyen onu kâr etti; Sıhhatli bir hayat sürdü, ecel gelip vurmadan Salih Yıldız27092011 Arılar Emdiniz arılarım elma çiçeklerini, Doldurdunuz bahçenin bütün peteklerini Şimdi, tutun baharın, tutun eteklerini, Gökte vızıldayarak uçun, uçun arılar Beyaz beyaz dallara, çiçeklere kondunuz, Tepeler çıktınız, ovalara indiniz, Bir çiçekten emip bir bu ota döndünüz Haydi tepemden halka halka geçin arılar Böğürtlen içinde altın bir eviniz var, Odalarınız sarı sarı balla doludur, Beni de evinize davet edin bu bahar, Sofranızda bana da bir yer açın arılar Ceyhun Atuf KANSU Arılar Mini mini pırpırlar Göz bebeklerimi uyarıyor Biran dönüp bakıyorum Hafif uğultular duyuyorum Eğilince yere, görüyorum Küçük çiçekli bitkilerin üzerinde Vızvızlnıp duruyorlar Ve uçuşuyorlar birsinden öbürüne Bir de çok burun büküyorlar Her çiçeği beğenmiyorlar Nedenini merak ettim Uzun uzadıya izledim İzlerken dalmışım hayallere Çimlerin üzerinde sızıp kalmışım Bir imbat esintisiyle uyandım İçim ürperdi aniden Hemen toparlanıp kalktım Onlarla vedalaştım Ve uzaklaştım Ulaş Tuzak ARI VE ÇİÇEK Ben arıyım sende benim aradığım son çiçek Bilirim ki bu ömür hasretinle geçecek Aşk tüneli sonunda görünecek ışığı Sona ölümde olsa pervaneler içecek Bakışlarımda ki aşk gözlerinde demlenir Baharında gülen yüz hazanında gamlanır Başak tanesi gibi rüzgârınla savrulur Bir nemli yürek bulur o yürekte çimlenir Bu gönül ki bir söze bir tek gülüşe kanar İbadet eder gibi her gün adını anar Sen hiç hasret korunun üzerine düştün mü? Bense bir kere düştüm yüreğim hala yanar Coşari aşk şairi satır satır aşk satar Aşığa hasret taşır bu tren katar katar Aldırma söylenene en son nefese kadar Bu yorgun yüreğimde bir sen bir aşkın yatar 28052010/Samsun İbrahim COŞAR ARI GİBİ Yokluğunda dostların ağlayıp inlemeli Hissetmeli boşluğu ah çekmeli derinden Yüreğini har ile dağlayıp dinlemeli Hülyasına gözyaşı ekmeli kederinden Sakın ola oh oldu gitti demesin kimse Ardından konuşup da yetti demesin kimse Hem sev ve hem de sevdir çentti demesin kimse Eksikliği bilmesin anne ve pederinden Ambardaki ununu bölüşüver komşunla İyi gününde var da gülüşüver komşunla Tatlın olmaya bilir, gönül’e gir turşunla Arı gibi bal aksın daima eserinden O arı ki her zaman pise pisliğe konmaz Mamulünü dağıtır ah vah edipte yanmaz Çalışır amma lakin hep kendisine yonmaz Güzel yer, güzel akar, her yana keserinden Dünyanın üzerine çöreklenip oturma Sermayeni çalıştır yüreğinde yatırma Kısa verilen ömrü çarçur edip batırma Pırlanta yaratıldın, kaybetme değerinden Çağırılıp upuzun musallaya yatınca Hoca efeni topu komşulara atınca Dört beş erin omzunda günahını tartınca Ah sesi yükselmesin, fezaya ciğerinden… Salih Yıldız…05042010 |
|