Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havuçlu, kek, tarçınlı, tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu tarçınlı kek tarifi

havuçlu tarçınlı kek tarifi resimli

Malzeme Listesi:

* 2 yumurta

* yarım su bardağı toz şeker

* 100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)

* 1 adet orta boy havuç

* yarım çay bardağı kıyılmış ceviz

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın 25×9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltınDaha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın

Uyarılar:

* Bu hamuru 25×9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor 26-28 cm lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın

* Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun

Bu arada melek’ler, bu kek için birde ıssız adam keki diyorlar, onu neden diyorlar işte onuda ben bilmiyom Onu bunu şunu onu dedik ve gittik

Hadi afiyet olsun melişlerim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com