Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevizli, hindistan, kakao, kek, resimli, soslu, tarifi

Kakao Soslu Hindistan Cevizli Kek Tarifi (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kakao Soslu Hindistan Cevizli Kek Tarifi (Resimli)

Malzemeler

Keki İçin:
4 yumurta
15 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı (1 bardak sıvı yağı kullandım
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao(Ben 3 kullandım
yarım su bardağı şeker
Ben 1 yemek kaşığı kahve kreması ekledim
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpınSütü ve yağı katın bir kez daha çırpınUnu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
karıştırınYağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayınBu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın Başından ayrılmayın taşabilir Pişince soğumaya bırakınPişen ve soğuyan keki dilimlere kesin sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayınKekleri olabildiğince küçük kesin 40 dilim kadar çıkıyorTepsinin boyutu 27×40 cm Uzun dikdörtken borcamAfiyetler olsun

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com