1 - 17 Ocak 2000 |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
1 - 17 Ocak 2000* 1 - 17 Ocak 2000 GAP Uluslararası Eğitim Programı çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerlerinden ilki "Çevre Yönetimi" Semineri Arizona State Üniversitesi ile GAP BKİ arasındaki işbirliği çerçevesinde 12-17 Ocak 2000 tarihleri arasında Şanlıurfada gerçekleştirilmiştir Seminerin amacı, GAP Bölgesindeki gelişmeye bağlı olarak su ve toprak kaynaklarındaki kaliteyi korumak ve sürdürmek için ilgililerle birlikte Bölge için stratejiler geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak ve uluslararası literatüre girdi vermek olmuştur Seminerde GAP İdaresi Başkanlığının yanı sıra çeşitli kamu kurumu ve özel sektör temsilcileri ile üniversitelerin de bölgesel kalkınmada çevre faktörü ile ilgili bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması hedeflenmiştir Eğitim programlarında ulusal ve uluslararası bilgi ve deneyim alışverişi söz konusu olmuştur Arizona Eyalet Üniversitesi (ASU) ile GAP BKİ arasında bu kapsamda geliştirilen işbirliğinde temel olarak iki perspektif bulunmaktadır; Ortak Eğitim Programları Düzenlemek: Bölgede Turizm Planlaması, Tarımsal Sanayii, Çevre-Mimarlık konularında; ayrıca, ABDde disiplinlerarası olmak üzere 2000 yılında 4-5 kurs planlanmaktadır ASU ile bu çerçevede yapılacak işbirliği ortaklık zemininde olacak ve düzenlenecek kurslarda ASU-GAP BKİ ortak sertifika verecektir Ortak Proje Geliştirme: ASU ile işbirliğinin bir diğer boyutu da, üçüncü taraflara sunulmak üzere ortaklaşa proje geliştirmek, taraflarca yürütülen projelerin bileşenleri ile katılım gerçekleştirilmiştir |
|