Erol Büyükburç Hakkında |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erol Büyükburç Hakkında45likler 1961 Little Darling / One Way Ticket Odeon LA 313 (Taş Plak - 45lik olarakda yayınlandı) Little Lucy - Oh Carol Odeon LA 314 (Taş Plak - 45lik olarakda yayınlandı) Kiss Me / It's Now Or Never Odeon LA 330 (Taş Plak - 45lik olarakda yayınlandı) A Lover's Wish / El Matador Odeon LA 346 (Taş Plak - 45lik olarakda yayınlandı) 1962 You Mean Everything To Me / A Promise Odeon LA 382 (Taş Plak) Barcelona / Memories Odeon LA 383 (Taş Plak) 1965 Lonesome Stranger / For You Odeon LA 600 Kayadan İndir Beni / Gel Kaçma Star Plak 45 126 Karakas Gözlerin Elmas - Tamo Et T'amero / Kapi Önünde Durdum Star Plak 45 127 Marguerita / Turnalar - El Toro Star Plak 45 128 1966 Ağlarım / Vino - Dinero E Amore Pathe 404 Gaziantep Yolunda / Çilli Horozum Pathe 405 1967 Postacı / Altın Tasta Üzüm Var - Aşkımızın Şarkısı Pathe 422 Gülle Bülbül / Cilveli Ferda - Gül Budanmış Pathe 423 Son Tren / Mühür Gözlüm Pathe 424 Granada / Era Mezzanote Pathe 425 Gitano / Malaguena Pathe 467 Aşk Yolunda / Zeynebim Pathe 468 (Gençlik Türküsü Filminden) Kızılcıklar Oldu Mu / Mineler Pathe 469 1968 Sus Sus Sus / Yeni Bir Aşk Arıyorum Pathe 517 Pınar Fadime / Uçun Kuşlar Pathe 523 Gel Gir Koynuma / Vazgeçemem Pathe 530 Gözlerime İyice Bak / Kırık Kalp Pathe 531 Aşka Kapalı Kalbim / Gül Ayşe Pathe 544 Elmalı Bahçe / Neşeli Birsen Pathe 545 Kırık Kalp / Gözlerime İyice Bak Pathe 551 Gecelerin Şarkısı / Ho La Tu A Vu Pathe 579 Ali Baba Kırk Haramiler / Yasemin Pathe 580 Nerdesin / Alaaddinin Sihirli Lambası Pathe 581 Almila / Bu Ne Yalan Dünya Pathe 585 (Bir Damat Araniyor Filminden) Nisan Yağmuru / İstanbul Pathe 602 Niksarin Fidanları / Hey Onbeşli Pathe 603 İnleyen Nağmeler / Yalan Gözler Pathe 611 1969 Artık Sevmiyeceğim / Serseri Pathe 632 Broken Heart / Jasmin Pathe 633 Dağ Çiçeği / İzmir Geceleri Pathe 649 Ver Elini Ankara / Solmayan Aşk Pathe 650 Mutlu Günler / Son Yaprak Pathe 668 Sana Muhtacım / Gözlerin Yeter Bana Pathe 669 1970 Bir Başka Sevgiliyi Sevemem / Berduş Saner Plak 1001 Kölen Olayım / Aldandım (Mürüvvet) Saner Plak 1002 Öp Beni / Ben Ettim Sen Etme Saner Plak 1004 Yalnızlık Yarası / Aşk Denen Şey Saner Plak 1005 Göze Geldik / Avare Aşık Saner Plak 1006 Fıstık Gibi / Şiir Gibi Kizdi O Saner Plak 1007 1971 Feryat / Derbeder Saner Plak 1010 Misket / Emmim Kızı Saner Plak 1016 1972 Memberi / Aşk Ateşi Saner Plak 1018 Manolya / Torero Saner Plak 1019 (Turist Ömer Boğa Güreşçisi Filminden) Tatlı Dile Güler Yüze - Bağdatlı / Gözler - Bağlamamın Telleri Saner Plak 2007 Züleyha / Dadaş - Gel Bana Güle Güle Saner Plak 2013 1973 Hekimoğlu / Çökertme Saner Plak 1031 Oy Cemo - Ne Güzel Yaratmış Yaratan / Vur Zilleri Zilleri - He Gönül He Saner Plak 1037 Takvimdeki Günler / Yıkılsın Bu Meyhane Saner Plak 1048 1974 Zambaklar Açarken / Elbet Bir Gün Bulusacağız Saner Plak 1052 Elele / Dudaklarımda Şarkısın Diskotür Plak 5135 Gençlik Şarkısı / Herşey Bizim Bu Gece Diskotür Plak 5150 Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak / Allahım Benide Gör Diskotür Plak 5205 -------------------------------------------------------------------------------- Albümler 1968 Altın Besteleri - Kırık Kalp Pathe Plak LP A Yüzü Gel Gir Koluma Kırık Kalp Neşeli Birsen Uçun Kuşlar Vaz Geçemem Elmalı Bahçe B Yüzü Gözlerime İyice Bak Gölge Gül Ayşe Aşka Kapalı Kalbim Son Yaprak Mutlu Günler Yasemin Pathe Plak LP (şarkılar alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir) Alaaddinin Sihirli Lambası Ali Baba Ve Kırk Haramiler Almila Dön Geri Düğün Valsi Gözlerin Yeter Bana İstanbul Nerdesin Nisan Yağmuru Sana Muhtacım Yalan Gozler Yasemin 1976 Hop Dedik Diskotür LP dt 10018 Bile Bile Lades Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak Dandini Dedim Dedi Güz Şarkısı Hep Sen Varsın Hop Dedik Öyle Mi Böyle Mi Şaka Maka Derken Sen Mi O Mu Sevgiye Tutsak 1982 Dünya Durdukça Bip Plak LP Bekarlık Dansa Davet El Vuralım Hayal Mektubu Hüzünlendi Saatlerim İki Gönül Bir Olunca Kırık Zar Kırk Sevda Mumu Miras Oldu Olacak Özlem Yağmurları Sevebildiğince Sev Beni Suç Mu Sayılır 1983 Elleri Pamuk Edessa Plak MC Zeynep Gelin Niye Zalim Niye Eyvallah Haram Sudan Atladım Elleri Pamuk Sana Demedim Mi İğne Attım Tarlaya Hoptara Leylim Havası Hele Yar He Güley Dut Yedim Sinesine Vura Vura 198x Zeytinburnuspor İkinci Yarı (Klüp İçi Dağıtım) MC Zeytinburnuspor Marşı Dünya Sevginin Yolunu Bulsun Spor Zeytinburnu Zeytinburnu Bolero Dünya Sevginin Yolunu Bulsun 1990 Yunus Emre Asır Ajans MC 1992 Aman Kizlar Dikkat (Albümün düzenlemeleri Metin Özülkü'ye ait) Aman Kızlar Dikkat Stop Peki De Hangimiz Laf Olsun Diye Vay Be Şans Ver Bunda Bir İş Var Olmaz Olsun Ayrılıklar Çilli Çilli Berduş 19xx Sevemem Elenor Müzik (Hüner Coşkuner ile birlikte) Sevemem Gönül penceresinden Dudaklarımda şarkısın Bir dilek tut Sevemem (remix) Gönül penceresinden (remix) Dudaklarımda şarkısın (remix) Bir dilek tut (remix) 19xx Erol Büyükburç Arı Suç mu Sayılır El Vuralım Kırık Zar Özlem Yağmurları Hüzünlendi Saatlerim Bekarlık Little Lucy Korkma Hayata Küsme Sevebildiğince Sev Beni Dansa Davet Kırk Sevda Mumu Miras Hayal Mektubu İki Gönül Bir Olunca Grease Yalvarma 2000 Bir Ömrün İmzası Üniversal Dudaklarımda şarkısın Göze Geldik Nerdesin Karakaş gözlerin elmas Manolya Öp beni Berduş Fıstık gibi Haydi gençlik Kırık kalp Ağlarım Altın tasta üzüm var Leyla Gözlerime iyice bak Yalnızlık yarası Avare aşık 2001 Kaç Yıl Geçti Aradan Türk Pop Müzik Tarihi "1960-70'li Yıllar" Yapı Kredi Müzik (Bu albümde Little Lucy isimli şarkısı ile yeralıyor) 2003 Hava, Su, Toprak ve Ateş EMI - Kent (Barikat isimli Türk Rap grubunun albümünde Solup Giden Çiçekler isimli şarkıya eşlik ediyor) 2004 Neredesin Firuze Kalan Müzik (Neredesin Firuze isimli filmin albümünde İnleyen Nağmeler ile yer alıyor) 2005 Bir Zamanlar Ossi Müzik Türkiye CD, MC (Erol Büyükburç bu derleme albümde Gençliğe Şarkı isimli parçayla yer alıyor) Tango Fenerbahçe - Türkçe Tangolar 5 EKO Koyutürk CD, MC Single (Erdener Koyutürk ile ortak bir albüm) 1- Selam Fenerbahçe 2- Efsanesin Fenerbahçe 2006 Üstad'a Saygıyla Tango (Necdet Koyutürk'ün Anısına) Türkçe Tangolar 6 Emi Kent CD, MC (Erdener Koyutürk ile ortak bir albüm) Söz: Çiğdem Talu Ossi Müzik (Çiğdem Talu'nun söz yazdığı şarkıların bir araya getirildiği bu albümde Her Şey Bizim Bu Gece ile yer alıyor) -------------------------------------------------------------------------------- Almanya'da Yayınlanan Eserler 1974 Erol Büyükburç 1 Türkofon 9000100 Erol Büyükburç 2 Türkofon 9000101 1978 Erol Büyükburç 3 Minareci Kaset 3313 Sadece bu kasette yayınlanan parçalar şunlardır: My Boy (1972 Elçiler kaydı) Don’t You Love Her Madly(1972 Elçiler kaydı) Changelling(1972 Elçiler kaydı) Ah Bu Sevda (1977 Metin Bükey Orkestrası kaydı Aysel Tanju ile oynadığı Ah Bu Sevda flmine ait) Gözler (Alternatif Versiyon) -------------------------------------------------------------------------------- Yayınlanmamış Eserler 1978-79 Dur Dur Gitme Aşk Dediğin Bu Muydu Yollarımı Beklersin Eşlik: Grup Evren 1978-79 İngilizce Şarkılar Eşlik: Grup Evren Istanbul Not Constantinople Speak Softly Of Love What Now My Love Our Song Little Lucy Jezabel 1983 Kukla Tiyatrosu İçin Müzikler Hem Ebe Hem Gebe (Oyun Müziği) Kukla Tipleri İçin Şarkı Örnekleri -Açış Müziği -Tuzsuz Bekir -İhtiyar -Çingene -Haso -Ejnebi Hanım -Bebe Ruhi -Arap -Hamal Başı -Arap 2 -Karadenizli -Matiz -İbiş -Zamane -Roman Kızı -Tuzsuz bekir 2 -Aşçıbaşı -Bebe Ruhi -İbişle Annesi -Kayserili 1985 Gençlik Şarkıları (Gençlik Yılı için TRT’ye hazırlanmış) Nice Gençlik Yılında Gençlere Dileğim Dünya Gençlik Yılında Biz Değil miyiz? Merhaba Genç Aşıklar (Emel Büyükburç) Mutluluk 198x Takım Şarkıları Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Kocaelispor Trabzonspor Karşıyakaspor Zeytinburnuspor Bayrampaşaspor Bizim Takım Voleybol Spor 198x Muhtelif Kayıtlar Cebeci Yeküv Bayram Şarkısı Salomente Una Vez That’s Amore (Kadri Ünalan ile kaydedilmiş) Limbo 198x Çocuk Şarkıları Kuklalar Benim Yurdum 198x Evren Büyükburç Hoşgeldiniz ülkemize 1991 Resmine Bakıyorum Düzenleme: Tuğrul Karataş Resmine Bakıyorum Seni Sevdim |
|