Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1889, 1958, muhittin, nezihe

Nezihe Muhittin (1889 - 1958)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1889 yılında doğan Nezihe Muhittin İstanbullu aydın ve varlıklı bir ailenin kızıydı Evde eğitim gördü 1909 yılında fen dersi öğretmeni olarak çalışmaya başladı İttihat ve Terakki Kız Sanayi Mektebi, Selçuk Hatun Sultanisi müdürlüğü yaptı, maarif müfettişi olarak çalıştı ilk romanını 1911 yılında yazdı

Ünlü kadın yazar olarak anılmaya başladı 1913'te Türk Hanımları Esirgeme Derneği'ni kurdu Kadınlık üzerine yazılarını Hanımlara Mahsus Gazete'de Zekiye imzasıyla yayımladı 1924'te cebinden koyduğu para ile Türk Kadın Yolu Dergisi'ni kurdu 18 sayısı çıkan bu aylık Türk feminizmi için bir forum oluşturdu 1930 yılında köşesine çekilmek zorunda kaldı Ölene kadar edebiyatla uğraştı, 15 kadar roman yazdı İki kez evlendi 1958 yılında öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com