3 Zarf |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
3 Zarf3 Zarf Şirkette eski genel müdür kovulmuş, yeni bir genel müdür atanmıştı Eski müdür görevi devrederken, yenisine tavsiyelerde bulundu ve 3 adet zarf verdi Her biri numaralanmıştı Eski müdür yenisine ileride her başı sıkıştığında bir zarfı açmasını söyledi Ve yeni müdür işe başladı Altı ay işler yolunda gitti Fakat sonra satışlar birdenbire düştü Ne yapacağını bilemeyen yeni müdür, en sonunda 1 zarfı açtı Zarfta şöyle yazıyordu: - Kendinden önceki müdürü suçla Yeni müdür hemen bir basın toplantısı ayarladı ve sorunlar için kendinden önceki müdürün politikalarını suçladı Basın ve borsa bu açıklamalara olumlu baktı, şirket hisseleri toparlandı, bu arada da satışlar düzeldi İşler bir süre daha yolunda gitti Fakat sonra üretim sorunları çıktı Önceki olaydan tecrübeli yeni müdür gecikmeden 2 zarfı açtı zarfta şu yazıyordu: - Şirketi yeniden organize et Yeni müdür reorganizasyonu uygulamaya koydu, sorun çözüldü Bir süre sonra işler yine bozuldu Yeni müdür koşa koşa gitti ve 3 zarfı açtı: - 3 zarf hazırla Meslek Birinci sınıfa başlayan çocuklara öğretmen, babalarının mesleklerini soruyordu : -Söyle bakalım Tuna, baban ne iş yapıyor? Tuna : -Otobüsleri kaldırıyor efendim, dedi Bir sıra önde oturan bir çocuk yanındaki arkadaşına yavaşça sordu: -Pekiyi anlayamadım, neymiş babası? Arkadaşı büyük bir saflıkla cevap verdi: -Vinç miş, vinç! İyilik Okulda öğretmen çocuklardan hafta sonu bir iyilik yapıp gelmelerini isterSınıftada 3 afacan çocuk vardır Hafta başı gelince öğretmen sırayla herkese ne tür iyilikler yaptıklarını sormaya başlar Sıra bizim afacanlara gelmiştir Ali'ye sorar: Ali söyle bakalım sen nasıl bir iyilik yaptın? Ali övünerek: Hocam yaşlı bir bayanın karsiya geçmesine yardım ettim der Öğretmen: Aferin der Sıra Veli'ye gelir: Onada aynı soruyu sorar Veli'de: Hocam bende Ali'ye yardım ettimYaşlı bayanı karşıya geçirdik Öğretmen : Peki hala der Sıra Osman'a gelir Aynı soruyu onada sorar Osman'da: Hocam bende Ali ile Veli'ye yardım ettim, Yaşlı bayanı karşıya geçirdik Hoca biraz düşünür ve sorar: -Neden üçünüzde aynı kişiye yardım ettiniz peki? Çocuklar hep bir agizdan: -Hocam, yaşlı kadın karşıya geçmek istemeyince üçümüz bile az geldik, ne diyonuz siz? |
|