Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatma, kordovalı

Kordovalı Fatma

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kordovalı Fatma

PortalMistisizm
Kordovalı Fatma ünlü sufi Muhyiddin Arabi`nin hocalarından biri olan sufi şahsiyet
Muhyiddin İbn Arabi

İspanya`nın Kordova bölgesinde yaşadı Arabi, kendisi için içinde ölünceye kadar yaşayacağı bir kulübeyi bizzat inşa etmişti Onun kendisine `Ben senin manevi annen ve dünyevi annenin nuruyum` dediğini ve Arabi`nin öz annesinin kendisini ziyaretinde Fatma`nın ona `Ey nur, bu benim oğlum ve o senin baban o yüzden ona hoş davran onu üzme` dediğini aktarır

İbn Arabi onu şu ifadelerle anlatır;

Tanrı`nın Kordova`lı Fatime bint Ibn el-Musenna adında sevgili kullarından biri ve bir arife mürit olarak hizmet ettim Doksanbeş yaşından fazlaydı ve ben de kendisine bir süre hizmet ettim Arabi`nin bir sorusuna şu şekilde karşılık vermişti; `Bana dönen ve beni evliyaları arasına katan, beni kendi amaçları için kullanan rabbimden hoşnutum İnsanlar arasından seçtiği ben kimim ki? O, beni sakınır zira ne zaman akılsızlık edip Ondan başka birşeyle ilgilenmeye kalkışırsam bana bazı sıkıntılar gönderir`

==Bağlantılar== [http://wwwsufismorg/society/articles/womenhtml Women and Sufism]

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Kordovalı Fatma maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilirİspanya İber Yarımadasının beşte dördünü kaplayan bir Avrupa devleti Doğu ve kuzeydoğusunda Akdeniz, kuzey, kuzeybatı ve güneybatısında Atlas Okyanusu, kuzeydoğusunda Fransa ve Andoro Cumhûriyeti, batısında Portekiz bulunmaktadır Akdenizdeki Balear, Atlas Okyanusundaki Kanarya Adaları İspanyaya aittir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com