Ege Çağdaş Eğitim Vakfı |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Çağdaş Eğitim VakfıVakfın logosu Ege Çağdaş Eğitim Vakfı - EÇEV, merkezi İzmir'de bulunan bir Sivil Toplum Kuruluşu'dur "Eğitime destek vermenin en temel yurttaşlık görevi" olduğu bilinciyle hareket eden 96 kurucu üye tarafından 1995 yılı Mayıs ayında İzmir'de kurulan dernek, amacı doğrultusunda etkinliklerini sürdürmektedir Amacı Kısa adı EÇEV olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı amacını, eğitim sistemindeki eksikliklerin ve çarpıklıkların farkındalığını ortaya çıkararak eğitime destek sağlamak olarak ifade etmektedir Etkinlikleri Pilot okul olarak saptanan Şehit Nazım Bey İlkokulu'nda başlatılan çalışmalar sürdürüldü İzmir ve Ege Bölgesi'nde 3000'i aşkın ilköğretim, lise ve üniversite öğrencisine burs verildi Eğitim sektörüne misyonunu destekleyici kitap ve yayınlar çıkarıldı 8 yıllık temel eğitim desteklendi Yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursları düzenlendi İzmir Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla bursiyerlerine yönelik olarak yaz okulları düzenlendi Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek amacıyla "Birinci Eğitim Günleri" sempozyum ve seminerleri düzenlendi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile birlikte Heykel Yarışması gerçekleştirildi EÇEV tarafından yapılan Yamanlar Eğitim Merkezi ve Manisa Kız Öğrenci Yurdu açıldı Altındağ Eğitim Merkezi çalışmaları başlatıldı Turkcell ile ortak, "Çıktık açık alınla" kampanyası başlatıldı Dış bağlantılar EÇEV web sitesi : Kaynak : Wikipedia |
|