Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bunların, gerekli, için, ilk, ilkyardım, kullanımı, malzemeler, yardım

İlkyardım İlk Yardım İçin Gerekli Malzemeler Ve Bunların Kullanımı

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlkyardım İlk Yardım İçin Gerekli Malzemeler Ve Bunların Kullanımı

İlk yardım için gerekli malzemeler ve bunların kullanımı
1) Büyük sargı bezi
Yara üzerine konulan pansuman malzemelerinin yerinde tutulmasında kullanılır Ayrıca kırıklarda, bölgenin tespiti ve hareketsizliğini sağlamak için de kullanılır Bunlardan başka yarayı dış etkilerden korumak, kol ve bacaklardaki kanamaları durdurmak ve şişlikleri önlemek amacıyla da kullanılır
2 ) Üçgen sargı
Yaralı organı sarmak amacıyla kullanılır
3) Steril gazlı bez
Yaralarda pansuman malzemesi olarak kullanılır Ancak ambalajından çıkarılırken yaraya gelecek yüzeyine el sürülmemelidir
4) Hidrofil pamuk
Yara üzerine pansuman malzemesi olarak steril gazlı bezin üstünü, ayrıca kırıklarda tespit malzemelerinin altını beslemede kullanılır Liflerinin yapışmaması için doğrudan açık yara üzerinde kullanılmaz
5) Flaster
Yara üzerine konulan pansuman malzemesinin yerinde tutulmasında kullanılır
6) Yara bandı
Küçük yaraların üstünü kapatmak ve yarayı dış etkenlerden korumada kullanılır Steril gazlı bezleri tutmak amacıyla da kullanılır
7) Turnike
Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılır
8) Çengelli iğne
Sargı bezinin tutturulması amacıyla kulllanılır
9) Makas
Sargı ve pansuman malzemelerinin kesilmesinde kullanılır
10) Plastik örtü
Yaralının altına sermek ya da şoktaki hastanın üzerine örtmek için kullanılır
11) İlk yardım kitabı
Çeşitli ilk yardım uygulamalarının (suni tenefüs vb), ilk yardımla ilgili daha fazla bilginin öğrenilmesi ve de hasta veya yaralıya yardım etmek için kullanılır
12) Buz torbası
Yaralı veya da hastanın eğer ateşi varsa ateşini düşürmek için kullanılır Aynı zamanda vücudun herhangi zedelenen ya da bir yere çarpılan bir bölgesinin şişliğini indirmek için de uygulanır
13) Vücut termometresi
Kişinin vücut sıcaklığını kontrol eder ve bu kontrole göre kişinin yaşayıp yaşamıyacağı anlaşılır
14) Acil telefon numaraları listesi ambulans 112 -- itfaiye 110 -- polis 155 -- jandarma 156
Boğucu sargı (turnike) kullanımı Sağlık Bakanlığı'nın İlk yardım yönetmeliği uyarınca yasaklanmıştır Bunun sebebi pek çok olayda boğucu sargının unutulması sonucu insanların uzuvlarını tamamen kaybetmiş olmasıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com