Manas İlköğretim Okulu Seyhan Adana |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Manas İlköğretim Okulu Seyhan AdanaManas İlköğretim Okulu Hakkında - Manas İlköğretim Okulu Tanıtım - Manas İlköğretim Okulu Resimleri - Manas İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri Okulumuz Okulumuzun temeli 1954 Nisanında zamanın Adana Valisi Cemal Dinç ve Milli Eğitim Müdürü Ali Yalçın tarafından atılmış, 1955 yılında altı dershane ve dokuz öğretmenle Tatbikat İlkokulu adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır 1963 - 1964 ders yılında okula ikinci kat inşa edilmiş, 1977 - 1978 ders yılında da ikinci ek yeni bina açılmıştır Ayrıca bir dershanede de ana sınıfı faaliyete geçirilmiştir Okul 1994 - 1995 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okulu olmuştur Daha sonra eğitim öğretime yetersiz kaldığı için ikinci bir bina yapılmıştır Kırgız Türklerine ait olan Manas Destanı'nın 1000 yılı kutlamaları çerçevesinde okulumuza Manas adı verilmiş ve Tatbikat İlkokulu olan adı Manas İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir 2000- 2001 öğretim yılında okulumuzun 2 katlı 3 binası hizmete girmiş eğitim öğretime 3 bina olarak devam etmektedir Okulumuzda geniş kapasiteli tiyatro salonu, bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, kütüphane, iş-teknik atölyesi, müzik odası, resim atölyesi, açık basketbol - voleybol sahası, Türkçe, matematik, yabancı dil, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi derslikleri bulunmaktadır Ayrıca ana sınıfımızda faaliyetine devam etmektedir Manas İlköğretim Okulu Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ADANA / SEYHAN Adı: MANAS İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ZİYAPAŞA MAH KIYIBOYU CAD Telefon Numarası: 3224534317 Faks Numarası: 3224576755 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: http://wwwmanasilkogretimk12tr/ Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|