Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
genel, kullanılan, sistemleri, teknolojiler, yönetim, öğretim, öyslerin, özellikleri

Öğretim Yönetim Sistemleri Öyslerin Genel Özellikleri Ve Kullanılan Teknolojiler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretim Yönetim Sistemleri Öyslerin Genel Özellikleri Ve Kullanılan Teknolojiler

ÖYSlerin genel özellikleri ve kullanılan teknolojiler
Öğretim yönetim sistemleri kullanıcılara tam bir hizmet verebilmesi için belli özelliklere sahip olmalıdır Başta diğer sistemlerle çalışabilirlik ve uyumu ; arşivleme ve dosya yönetim yetenekleri , yeniden kullanılabilirlik , öğrenme nesnelerinin tutarlı düzenlenmesi , hızlı erişilebilirlik , içerik oluşturulurken kullanılan diğer araçları desteklemesi (word, power point,flash,pdf) sahip olması gereken başlıca özelliklerdirİyi bir ÖYS yazılımının kaliteli hizmet vermesi ve bilgi kalitesini artırabilmesi için bu özellikleri taşımasına dikkat edilmelidir ÖYS sistemlerinin ayrıntılı özellikleri için aşağıdaki linke bakabilirsiniz
İşlevsellik
ÖYS'nin arayüzü kullanıcıların kolay erişimine ve kullanımına uygun olmalıdır Amaca uygun öys seçimi çok önemlidir Bunun yanı sıra her kurumun kendine has kurumsal ve kültürel özellikleri olduğu için ullanılan ÖYS bu özelliklere uyum sağlamalıdır
Öğretim Tasarımı ve İçerik
Belirlenen hedefler dahilinde içerik oluşturulmalıdır İçerikteki işleyiş sırası da çok önemlidir Temel bilgiler başta verilmelidir ve öğretim süreci boyunca önceki içeriklere de ulaşım sağlanmalıdır Bilginin bilişsel yükünü hafifletmek için görsel-işitsel elemanlardan faydalanmak gerekir Bu elemanlar kullanılırken görsel tasarım kurallarına uymak gerekir
Destek Araçları
Öğrenciye sağlanacak destek, motivasyonu üst düzeyde tutmak için gerekli bir unsurdur Öğrenci kaynakların yanı sıra değerlendirilmesi yapılmış olan ödev ve sınavlarına da ulaşabilmelidir Öğrenciler arasındaki iletişim ve etkileşimin sağlanması için forum ve mesajlaşma araçları kullanılır Öğretmen sistem aracılığıyla öğrencilerin çalışmalarını takip etmeli ve gerektiğinde yardım etmelidir
Teknik Altyapı
Teknik altyapının ihtiyaç ve gereksinimler doğrultusunda sağlanması gerekir Burada maliyet önemli bir etkendir Sistemin sürekliliğinin sağlanması için gerekli teknik altyapı belirlenmeli ve buna göre bir bütçe ayarlanmalıdır
http://wwwbegaziedutr/dergi/sayi/2-6pdf

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com