Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, çardaklı, erzurum, hakkında, köyü, tortum

Çardaklı Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çardaklı Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Tortum Çardaklı Köyü - Çardaklı Köyü Hakkında - Çardaklı Köyü Tanıtımı - Çardaklı Köyü Resimleri

İlçe: TORTUM

İl: ERZURUM

Köy Muhtarı: Abutalip KALEM

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 04427762079

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 97

İle Uzaklığı: 76 km

İlçeye Uzaklığı: 24 km

Rakım: 2200 m

Kültür-tarih kuruluş tanıtım

Köy Rus harbinde dağılmış ve harp sonrasında geriye dönenler tarafından tekrar inşa edilmiştir Köye geri dönenler içinde ilk ve en yaşlı olan Asur Gunes Cihan Ateş köy kurucularındadırköy ün ilk adı cinaçor dur1949 yılında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile yer adlarının değiştirilmesi işlemleri yasal bir dayanağa kavuşmuştur Ardından 1957 yılında da bir “Ad Değiştirme İhtisas Kurulu” kuruldu Sözkonusu bu kurulun çalışmaları, çeşitli kesintiler olmakla birlikte “tarihi değeri olan yer adlarının da” değiştirildiği gerekçesiyle 1978 yılında sona erdi Bu süre içerisinde ilgili komisyon tarafından yaklaşık olarak 75 bin yerleşme adı incelendi ve bunlardan 28 bin kadarı değiştirildi Yine aynı kurul, 1965-1970 ve 1975-1976 yılları arasında tabii yer adlarını değiştirmeye dönük çalışmalar da yaptı Bu çalışmalar sonucunda da 2 bin kadar yer adı değiştirildi ve bunlar bir kitap halinde yayınlandı 1981 yılı sonrasında ise, 280 köy ismi değiştirildi Kurul çalışmaları beş yıllık bir aranın ardından, 1983 yılında yayınlanan bir yönetmelik uyarınca yeniden başladı Bu yeni dönem içerisinde ise, yani 1983 yılından bu yana 280 köyün ismi değiştirildi ve güzel köyümüzün ismide çardaklı olması kararlaştırıldı

köy küçük ve nufus bakımından az olduğu için köyde birinci derecede ilşkiler söz konusudur köylü birbiri ile yakın akrabalık içerisindedir köye herhangi bir yatırım yapılmadığı ve gelişime uygun olmadığı için hep göç vermiştir ve bu göçler devam etmektedirköyün diğer köyler ile ilişkisi pek iyi sayılmaz küçük ve nufus bakımından az olduğu için komşu köyler tarafından hep baskıya ve tacize maruz kalmıştırköy halkı tamamıyla türklerden oluşmaktadır göçvs almadığı için kürt çerkez veya laz vs köydebulunmamıştır Çardaklı köyünün ekonomisi tarım ve hayvancılıkla sağlanmaktadır ilçeye ve şehre uzak olduğu ve meyveli bir köy olmadığı için yazı köyde geçiren pek kimse yoktur tahminlerde yanılmazsam önümüzdeki 10 ila 20 sene içerisinde köyde kimse kalmayacak ve bu köy yerleşim alanı olmaktan çıkacaktır Çardaklı köyü yemeklerinde en çok kullanılan malzeme patates (kartul),fasulye (löbiye)kullanılır çünkü tarım bunlar üzerine yapılırunla da yapılan birçok yemek türü vardırerzurum yöresisnin birçok yemeği bilinmekte ve yapılmaktadır Yufka kesilmesiyle hazırlana makarlama (erişti) isminde özel bir yemeği vardır

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com