Yeniocak Köyü Baskil Elazığ |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeniocak Köyü Baskil ElazığYeniocak Köyü Baskil - Yeniocak Köyü Hakkında - Yeniocak Köyü Tanıtımı - Yeniocak Köyü Resimleri Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Elazığ Bilgiler Nüfus 258 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23800 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Baskil Web Sitesi Yeniocak, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adı, köyde fazla ocak olmasından dolayı ismi Yeniocak köyü olarak geçmiştir Eski ismi Gulkan'dırKürtçe ismi değiştirilmiştirKöy eski bir yerleşim alanıdır Kültür Elazığ iline 53 km, Baskil ilçesine 16 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisinded Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 258 1997 263 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mehmet Bütün 1999 - Garip Bütün 1994 - Garip Bütün 1989 - Bekir Bütün 1984 - Bekir Bütün 1969 - Osman Bütün Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır eğitim-öğretim başarıyla uygulanmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|