Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istenen, okuyun, şeylütfen

Sizden İstenen 8 Şey(Lütfen Okuyun)

Eski 06-17-2008   #1
bonsoir
Icon1861

Sizden İstenen 8 Şey(Lütfen Okuyun)

Her sabah sizden istenen 8 şey

Bir sabah namazından sonra evine dönerken yaklaşan biri İmam-ı Şafii'ye "Efendi hazretleri!Derin düşünce içinde gidiyorsunuz gibi geliyor banaBir sıkıntınız mı var??deyi sorarŞafii hazretleri şöyle karşılık verir;;Evet her sabah benden isteneni düşünüyorum da ,dalgınlaşıveriyorumSizden istenenler mi var???Kimler neler istiyor sizdenn??İmam şöyle açıklar:::

1- Rabbim benden farzlarını istiyor

2-Resulullah benden sünnetlerini istiyor

3-Ailem benden helal rızık istiyorr

4-İmanım ve aklım kendilerine uymamı istiyor

5-Nefsim ve şeytanım da kendilerine uymamı istiyor

6-Her an yanımda bulunan Kiramen Katibin melekleri benden sevap yazdırmamı istiyor

7-Yeni başladığım her sabah benden bir gün daha yaşlandığımı hatırlamamı istiyor

8--Azrail Aleyhisselam da kendisine bir gün daha yaklaştığımı düşünmemi istiyor

İşte ben bütün bu isteklerin muhatabı olarak her sabah günlük hayatıma başlıyorumdalgın yürüyüşüm ondandırBu defada soru sahibi düşünmeye başlar"Ya İmam Bütün bunlar sadece sana mahsus sorularmı???? Yoksa bana da soruluyormu??Hzİmam tebessüm ederek cevaplar:" Onu senin irfanın bilir ben her sabah kendime böyle sorular sorulduğunu tesbit ettim,İstersen sende kendine şöyle bir tefekkür et,belki sanada sorulan sorular olabilirrrAdam bir an şöyle bir düşünürHemen ardından başını sallayarak"Evett ya İmam!!! Bu sorular sadece sana değil ,bana da ,hatta her sabah günlük hayatına başlayan herkese sorulan sorulardırAma biz bunları düşünmüyorsak bizede sorulmayışından değill gafletimizdendirr""""

Ne derSİNz ?? BizDENde HEr sabah BÖyle 8 ŞEy İSteniyorMU?? uNUTmayalım Kİ ,hayatı düşünMEDEn tüketenLERin hepsi deRİn pişmanlIK iÇİNDi gitmişLERDİr ,buradanAMA faydaSI olMAMIŞtır bU soN PişmanLIĞINN

pİŞMANLIK DUYMADAN YAŞAYACAĞINIZ bir hayat dilegiyleeee:notworthy:

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : sizden istenen 8 şey(lütfen okuyun)

Eski 06-17-2008   #2
kezban

Cevap : sizden istenen 8 şey(lütfen okuyun)

evet sadece 8 değil 8000 tane soru bi okadar beklenen vargerek dinimiz gerek yaradan gerek hayatımızdakı insanlar ve gerek kendı içimizhep sorular sorulur ama cevaplanamıyorsa eger soru olarak kalır
konu için tesekkürlerhayatında yanıtlayamadıgın soru olmaması dileğiyle

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sizden İstenen 8 Şey(Lütfen Okuyun)

Eski 06-18-2008   #3
kar_tanesi

Evet bizden bir çok şey isteniyorPeki biz bunların bir kaçı da olsa yapabiliyormuyuz acabapaylaşımın için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-18-2008   #4
hayatyolu

eedd bize verdiklerini saysak daha fazla bizden se sadecee emirlerine uymamızı bekliyyoooo

Ήéя Кâяéѕi

گiуâнâ ฿σуâимιş ฿iя bυŁмâcâуιм

Çözмéуé ÇâŁιşтιкçâ Ĭçiмđé КâуЪσŁυяѕυи!!!
G!!ZZEEMM!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com