Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Kadın Sağlığı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğuma, edecek, malzemeler, yardım

Doğuma Yardım Edecek Malzemeler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğuma Yardım Edecek Malzemeler

Doğuma Yardım Edecek Malzemeler El feneri Bebek tamamen doğmadan önce göbek bağını kesmek için, uçları yuvarlak bir makas (Sadece acil durumlarda kullanılır) Bebeğin ağız ve burnundaki sümüğü çekmek için şırınga Fetoskop, veya cenin stetoskopu, anne karnındaki bebeğin kalp atışlarını dinlemek için Göbek bağını veya doğum kanalının ağzındaki yırtıklarda kanayan damarları sıkıştırmak için iki pense (hemostat) bulundurun Açılmamış plastik enjektölerr eğer yoksa, sterilize edilmiş şırınga ve iğneler Birkaç Ergometrine veya Ergonivin ampulü Bebeğin doğumu sırasında kadını muayene ederken yırtıklara dikiş atarken ve plasentayı tutmak ve incelemek için giyilecek plastik veya lastik (kaynıtılarak sterilize edilebilecek) eldiven İki kap - biri elleri yıkamak, diğeri de plasentayı koyup incelemek için Doğum kanalındaki yırtılmaları dikmek için
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com