Soru:"T9 Bölgesi Omurga Yaralanmasi" |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"T9 Bölgesi Omurga Yaralanmasi"Merhaba Sayın Cahide hanım benim kardeşim 15 yıl önce tedaş da çalışırken diriekten düşerek T9 bölgesinde kırılma olduKayseri de özel bir hastanede ameliyat olduplatin takıldı Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini söyledilerAmeliyat öncesi göbek hizasının biraz üst kısmından itibaren aşağı doğru hiçbir his ve tepki yoktuAmeliyattan sonra çeşitli refleksler görülmeye başladı[ayağına iğne batırılınca geri çekmeler,herhangi bir sıcak cisim temas ettiğinde geri çekilmeler]gibiDoktoru bu reflekslerin gelip geçici olduğunu söylediŞuan 15 yıl oldu ve kardeşimin reflekslerinde artışlar oldu Diz kapağındaki sinirlere vuralarak bakıldığında da tepki gösteriyorAmeliyattan 1 ay sonra Ankara fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde 3 ay tedavi gördüAmeliyattan sonra geçen süreçte hislerinde karın bölgesinde göbek hizasına sırtta ise 2 cm inmeler varKendisine sorulduğunda içte gerilmelerden dolayı birşeyler hissettiğini söylüyor ama dış hissi yok,büyük ve küçük abdestini bilmiyor çok az içten bişeyler oluyor gibi diyorBelden itibaren bacağına geçirdiği cihazı ile kalçadan atarak volkır yardımı ile yürüyebiliyor Hastamızın durumu genel olarak bu şekildedirBiz Nevşehirde yaşıyoruzHastamıza bir yardımınız dokunabilecekse bize cevap verirseniz seviniriz Çalışmalarınızda başarılar dileriz EMEL CEYHAN TEL: O5446312141 DoçDr Cahide Topsakal 07 16:36:29 Sizinle galiba telefonda gorusmustuk YApilan ameliyatta eksiklik varsa (ki kendim degerlendirmem gerek) o zaman yeni bir ameliyat kesinlikle faydali olur Hastayi da muayene etmem gerek, sizin kacirdiginiz bazi onemli bulgular bana yol gostereceketir Gorusmek dilegi ileDoc Dr CahideTopsakal0 216 550 3737 Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|