Filbahar Dergisi |
05-30-2008 | #1 |
mate
|
Filbahar Dergisiİçinde benim de nacizane katkımın bulunduğu bir e-edebiyat / şiir dergisini tanıtmak istiyorum sizlere Dördüncü sayısı çıktı Ve beşinci sayı hazırlıklarındalar şu an Umarım beğenirsiniz Dergiyi okumak için tıklayın=>> Filbahar Filbahar dörtledi Mevsimler bir kuraklığın baharını sayıklarken Gecikmeli de olsa vardiya nöbetimize devam ediyoruz Soluklarımızı apansız inen bir gecede geçirdikten sonra Mevsime illaki bahar dedik Bahar oldu Suları toplayıp diktik Baharı getirmek için Filbahar -4- dört Dörtlendik Kırklara varmak için 29 harf tekmilledik heceleri Yazılar toplandı, bekletildi, mayalandı Şimdi artık tohumları size sunmaya geldi Biraz zor oldu, geç oldu, güç oldu Aştık geldik yine ellerimizde avuçlarımızda Topladıklarımızda -4- Baharda filbahar -4- Solukta filbahar Oldu Mehmet TÜRKMEN/Beklenti Taner CİNDORUK/Dar Oda Zeynep ZAYCI/Ey Sevgili Mustafa ÇOLAK/Hayat Şah Tuba YILMAZ/İsmim MFatih KUTAN/Kangırgın Mesira MERİÇ/ Karanfil Yanığı Mesut UNUT/ Kendine Ben Bakanlar Ağlar Ersin DURSUN/Körpem MMustafa SEZER/Mucize Can VAROL/Resmidir Abdulkadir AKDEMİR/Sana Gidiyorum Bilal CAN/ Sır Düğümü Başak DOĞRU/Şimdi Aşk Bin Pişmanlık Adabında İrfan YILMAZ/Yitik Bahar Funda YILMAZ/Zubale Aleminde İsli Mektuplar Utku KAYGUSUZ/Öpmeyin Omuzlarımı Dördüncü sayımızda kuşların kanadına dokunun |
Cevap : Filbahar Dergisi |
05-30-2008 | #2 |
su perisi
|
Cevap : Filbahar DergisiSevgili Mate başarılar temenni ediyorum |
05-30-2008 | #3 |
gulhan
|
Cevap : Filbahar Dergisiemegıne saglık
06-03-2008 | #4 |
mate
|
Filbahar 5 Dedi-5 inci filbahar- İnci gibi tek hizadan dizilmedi sıraya filbahar 1 incimiz ‘’ zaman eskimeden gel’’ dediği vakit heyecanımızı Mevsimlere salıp bir bahar dedik Zaman eskimeden, devran dönmeden Şarkılarımız bitmeden gel dedik… iyi ki dedik 2 cimiz ‘’Bazen beklemektir ulaşmak’’ a çıktı Beklemenin bir sabır göstergesi, Bir hayır sebebi, bir duruş temsili olduğunu bildirmek için baharı yükleyip Getirmek için sabır etmek gerektiğini söyledi… Beklemek’ dedik, ‘kutlu bir doğumun sancısına eş’ Ama mavi bir tebessüme varacaksak, hayra yorulacaksa bu düş eninde sonunda, üzerimize biçilen bu illetli hayat düze çıkacaksa bakmalıydık birbirimizin gözlerine Şarkılar kalmalıydı aklımızda ve kuşlarımızı ucuz ölümlerle arasına brandalar çekmiş göklere hazırlamalıydık dedik… güzel de dedik 3 üncümüz ‘’ sağlıklı nefret öfke değildir’’ e değince bileyledik hançerimizi Bir duruşun resimleriyle… Sağlam gelmek için bir nefer ses ve bir hayat sus ile Bir yetimin gözyaşlarıyla yıkayarak, secdede alnına toprak bulaşmış gönüllerin Sesinde bir dua/ikliminde bir yediveren/gözlerinde bir ışık olmak için dedik gelişimizi… iyi de geldik 4 üncümüz ‘’suları toplayıp diktik baharı getireceğiz ‘’ sözüyle 29 harf tekmilledik heceleri… Sıraya dizdik Beş demek lazımdı Dedik Beş’inci solukta solukta filbahar Beş’inci sayıda filbahar Oldu Ağrılarıma a-dört kağıdı!/Gülay SAĞLICAK Ahura/Hevi ZAYCI Aklım bana yâr değil/Eda AKTAŞ Bir nefer vaktidir' /Başak DOĞRU Cinayet ve nedamet/Abdulkadir AKDEMİR Ev patlaması/Utku KAYGUSUZ Gece/İrfan YILMAZ Göğsümde yol devrildi/Can VAROL Hezeyan/Mustafa ÇOLAK Hüznün doğu yarısı/Mesira MERİÇ Sarma sigara ey pinhani şeyh!/Bilal CAN Söz, ağıt/Yahya KURTKAYA ZÜBALE ALEVİNDE İSLİ MEKTUPLAR 3/Funda YILMAZ SEZAİ KARAKOÇ DOSYASI/ Gülay ARSLAN-Eda AKTAŞ Mona rosa/Sezai KARAKOÇ Balkon/ Sezai KARAKOÇ Hızırla Kırk Saat’ten/ Sezai KARAKOÇ Ey Sevgili/ Sezai KARAKOÇ F İ L B A H A R |
06-03-2008 | #5 |
sıradışı
|
Cevap : Filbahar Dergisimüzik mükemmel uyum sağlamış yazılara yazılanlara zaten söz yok yüreğinize sağlık teşekkürler |
|