Başköy Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Başköy Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli SivasSivas İli Köyleri - Başköy Köyü Yıldızeli - Başköy Köyü Hakkında Bilgiler - Başköy Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 291 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 58540 Alan Kodu 0346 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Sivas İlçe Yıldızeli Başköy, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür Kültür köy klasik bir anadolu köyü olup bu kavramda gelenek ve ananelerine bagli sekilde devam etmektedir genelde calisan ve yetiskin nufüs köy disinda yasadigi icin terk edilmis bi köy durumundadirdegisen dünyaya cok fazla karsi koyamamis ve göc vermede ilk sirada olan bi köyümüzdür Coğrafya Sivas iline 105 km, Yıldızeli ilçesine 48 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2007 yili itibari ile tahmini 65 kisi yasamaktadir|- 2000 291 1992-2009 yavas yavas göc vermeye baslandigi tarihlerdir Ekonomi Köyün ekonomisi ağırlıklı olarak çiftçiliğe dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 1988 RASÜL TOPAL SATILMIS TÜRKMEN,DURAN TÜRKMEN;HASAN ÖZDEN;ALI ÖZDEN; YENI MUHTAR , KÖYDE NERGIZLER;ÖZDENLER;TÜRKMENLER; ÖZDEMIRLER;GÜLERLER; CORLULAR ;KAYALARATESLER ;ERDOGANLAR:TURANLAR;ALTUNTASL AR; DOGANLAR;VEDE ASLANLAR;YASAMAKTATIRLAR:ÖLENL ERE ALLAHDAN RAHMET SAGLARADA SELAM: BEN DEGISIKLIK YAPTIM MURAT NERGIZ::HAMMIZLERDEN RICAM DOGRU YAZILAR YAZIN:BASKÖYLÜ OLMAK GURURDUR:BASKÖYLÜLERE MUHTARIMIZIN AZALARI BİLEN VARSA BİLDİĞİNİN DOĞRUSUNU YAZSSIN YANLIS YAZMAYIN YUKARIDA SÖYLENDİĞİ GİBİ Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardı fakat öğrenci sayısı azaldığından 2008-2009 öğretim yılında taşımalı eğitime geçecektir Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|