Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faliyetler, kayseride, kültürel

Kayseride Kültürel Faliyetler

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayseride Kültürel Faliyetler

BELEDİYE KONSERVATUARI

1985-1986 eğitim döneminde seksen öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kayseri’nin dinamik yapısına uygun olarak her geçen gün büyüyüp gelişerek şehrin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan bir yapıya kavuşmuştur

Konservatuarımızın genel amacı; sanayi ve ticarette Türkiye’de kendine önemli bir yer edinmiş Kayseri’nin kültür,sanat ve sosyal hayatını da canlandırmak ve geliştirmektir
Melikgazi Kültür Merkezinde hizmet vermekte olan konservatuarımızda on altı farklı branşta (Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Klasik Türk Müziği Korosu, Tasavvuf Müziği Korosu, Ud, Kanun, Gitar, Ney, Keman, Bağlama, Piyano, Resim Bölümü, Tiyatro Bölümü, Halk Oyunları, Diksiyon Kursu) kurslar düzenlenmektedir Düzenlenen kursların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı denetimi ve gözetiminde olup kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmemekte, bütün giderler Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır
Kış Dönemi Kursları gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde düzenlenmektedir 15 yaş ve üzeri kesime hitap etmekte olan kurslar 8 aylık bir eğitim süresini kapsamaktadır Bu sürede temel eğitimini tamamlayan kursiyerler yıl sonunda kurs bitirme sınavına katılmaktadır Bu sınavda başarılı olan kursiyerler bir sonraki eğitim yılı için kayıtlarını tekamül sınıflarına yaptırıp eğitimlerini tamamlayarak konservatuardan mezun olabilmektedirler
2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez başlatılan yaz dönemi kursları 10-15 yaş grubu çocuklar içindir Yaz dönemi kursları okulların kapanması ile başlayıp iki aylık bir dönemi kapsamaktadır
Konservatuara baş vurular 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında olup, kursiyerler yapılan eleme sınavları neticesinde konservatuara kabul edilebilmektedir

Adres: Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi 1 Kat
Bilgi İçin Tel: 0352 232 20 40

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com