Bektaş Köyü Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bektaş Köyü Boyabat SinopSinop Köyleri - Bektaş Köyü Boyabat - Bektaş Köyü Hakkında - Bektaş Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 161 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Bektaş, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Bektaşlı Türkmenleri Anadolu’nun pekçok yerine yerleşmiş konar-göçer cemaattır Son olarak yerleştikleri yer de şuan ki BEKTAŞ KÖYÜ^dür Kültür Köy halkı daha çok pirinç,keşkek gibi yemekleri sever ve tüketir Ayrıca kurban bayramında yaptıkları deve oyunu sayesinde eğlenirler Köyün büyük kısmı şehirlerdedirBayramlarda gidenler bu etkinilik ile birleşirler Ayrıca her bayramda mezarlık ziyaret edilip kuran okunur ve ölenler için af dile- nir Coğrafya Sinop merkeze 81 km , Boyabat'a ise 9 km uzaklıktadır Rahat asfaltı sayesinde komforlu bir yolculuk sunar İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 161 1997 186 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır su toplama havzası bulunmaktadır Ayrıca Kızılırmak'ın bir kolu olan Gökırmak köyün arazisi üzerinden geçmektedir Arazi su zenginliği sebebiyle çeltik üretimine uygundur köyün geliri tarıma dayalıdır ve son dönemlerde seracılık yaygınlaşmaya baslamıstır Yetiştirilen başlıca ürünler; çeltik, mısır, şeker pancarı, arpa, buğday, yulaf Altyapı bilgileri Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır su toplama havzası bulunmaktadır Ayrıca Kızılırmak'ın bir kolu olan Gökırmak köyün arazisi üzerinden geçmektedir Arazi su zenginliği sebebiyle çeltik üretimine uygundur köyün geliri tarıma dayalıdır ve son dönemlerde seracılık yaygınlaşmaya baslamıstır Yetiştirilen başlıca ürünler; çeltik, mısır, şeker pancarı, arpa, buğday, yulaf Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|