Salar Köyü Hakkında Bilgi Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salar Köyü Hakkında Bilgi Boyabat SinopSinop Köyleri - Salar Köyü Boyabat - Salar Köyü Hakkında - Salar Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 169 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Salar, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Salar: Salarlu Türkmen boyundandırlar Bilindiği gibi Salarlar (Salur, Salır vs) 24 Oguz boyu içerisinde en meşhurlarından birisidir Salarlara bugün Çin’den başlayarak Balkanlara kadar birçok mıntıka da tesadüf etmek mümkündür Boyabat Salarları bu ilçenin kuzey-batısındadırlar Salar kaya mezarı ile ünlüdür Kültür köyün asıl yemeklerinin basında pirinç pilavı gelir ve hersene düzenli olarak yagmur duası yapılır duada yapılan yemekler pilav ve yahnidir Coğrafya Sinop merkeze 105 km , Boyabat'a ise 15 km uzaklıktadır arazisi cok düz sayılamz ama ovası cok güzel ve düzdür arazi her türlü tarım yapılır genelde celtik bugday arpa seker pancarı ve karpuzuda meshurdur İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 211 2000 169 1997 179 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Salar'ın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mehmet ATAKOĞLU 1999 - Mehmet ATAKOĞLU 1994 - Mehmet ATAKOĞLU 1989 - Mehmet ATAKOĞLU Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|