Düzağaç Köyü Doğanyurt Kastamonu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düzağaç Köyü Doğanyurt Kastamonudüzağaç köyü bilgileri - düzağaç köyü resimleri - düzağaç köyü tanıtım Düzağaç, Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün eski adı olan Zavarta ismi eski Rum yerleşimcilerin bıraktığı bir isimdir Bu isim cumhuriyet döneminde Düzağaç olarak değiştirilmiştir İlçede bilinen en eski yerleşim yeri Düzağaç köyüne bağlı Ekecek (eski adı Mergüze) mahallesidir Mahallede hala eski Roma Hamamı kalıntıları bulunmaktadır Köyün diğer bir mahallesi olan Kuyumca mahalesi de geçmişi fazla bilinmemekle birlikte eski yerleşim yerlerinden biridir Köy; Düzağaç Merkez, Erencik, Deretarla, Ekecek (Mergüze), Kuyumca, Kazıklı ve Sarıçiçek (Hutu) mahallelerinden oluşmaktadır Köy muhtarı Kuyumca mahallesindendir Her mahallede cami ve imam bulunmaktadır Deretarla ile Sarıçiçek mahalleleri haricindeki 5 mahallede ilköğretim okulu bulunmaktadır Her okulda 1 öğretmen görev yapmaktadır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Köyün merkez mahallesi Doğanyurt ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır Erencik mahallesi 8, Ekecek mahallesi 12, Kuyumca mahallesi 10, Kazıklı mahallesi 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 709 1997 850 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesivardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprakyol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırulaşıma gelince bazı yerlerde iki araba yanyana geçemiyor doğuyo duble yol yollar yapılırken biz ise taprak yollarda yağmur yağınca çamurdan geçemiyoruz yetkililerin biran önce buraları görüp bi çare bulmalarını temenni ederim kaynak yerel net vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|