Kirazlı Köyü Araç Kastamonu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Köyü Araç KastamonuKastamonu İli Köyleri-Kirazlı Köyü Araç-Kirazlı Köyü Resimleri-Kirazlı Köyü Tanıtımı İlçe: ARAÇ - İl: KASTAMONU Köy Muhtarı: RECEP HOROZ Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı:87 km İlçeye Uzaklığı:42 km Rakım:1100 m Kirazlı, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür Tarihi köyün adını osmanlı atalarım koymuş anlı şanlı bir köydür benim köyümcennetten bir bahçedir benim köyümbu bilgileri veren ramazan ergün dür Kültür köyümün gelenek ve görenekleri olmaz olurmuhiçbir yerde görünmeyecek şekilde temiz,saf,insanlık ve islam ahlakına dayalı insana kucak açan hürmetkar saygılı ve örnek alınacak bir gelenek,örf ve adetlerimiz vardır köyümüzün Coğrafya Kastamonu iline 87 km, Araç ilçesine 42 km uzaklıktadır kastamonu iline 71 km, Araç ilçesine 26 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 95 1997 87 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarı 2004 - Recep Horuz 1999 - Ahmet Aksoy 1994 - Mustafa Demiryaz Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt yoktur köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir Muhtar bilgisiz oldugundan [asfalt] dökülmemiştirKöy yolu bozuk ve yaptıran yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|