Bartin - Amasra-Eğitim Ve Kültür Durumu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bartin - Amasra-Eğitim Ve Kültür DurumuEĞİTİM VE KÜLTÜR DURUMU Amasra’da bilinen en eski tarihi okul Hacı Mehmet tarafından bir mescide bitişik olarak açılan ve asrın sonlarına kadar eğitim hizmeti veren ve tespit edilen yegane hocası Tahir Efendi olan mekteptir 1959 yılında Amasralılar tarafından yaptırılan ortaokul l müdür ile eğitim-öğretime başlamış, l980 yılında da liseye dönüştürülmüştür İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 1 Müdür, 2 Şube Müdürü, 1 Şef, 1 Memur, 6 Hizmetli ve 1 şöfor ile kendi binasında hizmet vermektedir Halen Amasra merkezinde 1 lise, 2 ilköğretim okulu, 1 Anadolu Otelcilik Turizm Meslek lisesi, Köylerde 4 İlköğretim Okulu, 3 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu bulunmaktadır Bu okullarda 2004-2005 Eğitim, Öğretim yılında : İlköğretimde 1 kademe 1137, 2 kademede 652, anasınıfı 82, özel eğitim alt sınıf öğrencisi 19, Ortaöğretimde 476 öğrenci olmak üzere toplam 2366 , 203 öğretmen ile eğitim, öğretim görmektedir Halk Eğ Md Ve ASO Mdde 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı Memur,1 hizmetli Kadrolu Öğretmen mevcut değildir 2004-2005 öğretim yılında Makine Nakışı, Tel Kırma, Boyama, Bilgisayar, Fen Bilgisi, Matematik, Parça Birleştirme, Hasır, tiyatro, ingilizce, org, kalorifer ateşçiliği Güreş, Halk oyunları, Uygulamalı Türk Halk Müziği Kursları devam etmektedir Merkezde ve köylerde okuma yazma oranı % 98 dir Okuma yazma bilmeyenler 65 yaşın üzerindedir Öğretmenevi 1 müdür, 1 müdür yardımcısı,2 Aşçı, 1 büro hizmetlisi, 2 resturant görevlisi personelle hizmet vermektedir Amasra’da basımevi yoktur Biri Amasra Lisesi bünyesindeki okul kütüphanesi , biride Amasra Belediyesi bünyesinde olmak üzere iki kütüphane vardır Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği sinema, tiyatro ve spor tesisleri bulunmamaktadır Ancak ATİ bünyesinde bulunan sinema salonunda okullarımızın çeşitli gösterileri sunulmaktadır Yine ATİ sinema salonunda Halk Eğitim Müdürlüğünce müzik, tiyatro ve folklor gösterileri düzenlenmektedi |
|