Anama Mektup |
03-01-2008 | #1 |
hayko26
|
Anama MektupANAMA MEKTUP Sevgili Annem; Sabahın ılık seher yeliyle gönderiyorum bu mektubu sana, anneSevgimi, hasretimi, özlemimi yüklüyorum seher yelineDertlerimi değil! Ne rüzgar, ne fırtına nede sizler çekebilirsiniz onu Bir ben çekerim anneBir ben taşırım zayıf omuzlarımda Onu ta ciğerimden kopup gelen bir silkinişle yüklendim cılız bedenimeArtık ne ben bırakabilirim onu, nede o beni Kan kardeş olmuşuz kaderle, acı ekmeğim, sabır katığım olmuş Derdimse tek dostum, tek yarenim İnsanları süzüyor gözlerim boyuna Hep aynı iniltiyle inliyor ürperiyor bedenim"Yalnızım, boşluktayım" diyor masum çehreler Toprağa tutunup kök salmak için titriyor ve çırpınıyor körpe fidanlarŞimdi kış gelmiştir bizim oralaraSenin bembeyaz örtülü, nurani hayalini gözyaşlarımla akıtıyorum yüreğimin derinliklerine Bulgur pilavı pişirmişsin yine Bakır sahana koyup sofraya getirirken ellerin titriyor "Yavrumda severdi" diye geçiriyorsun içinden Gözlerin, gözyaşlarıyla yağmuru ıslatıyorPencere kenarında bakışların karlı dağlara takılıyor Belliki koca dağları aşıp gelmemi, içindeki hasret ateşini söndürmemi bekliyorsun Bende seni özledim anne! Hani camları sarsarak uğuldayan, kulakları sağır eden rüzgar varya, kulak ver bu sese anne Yüreğine nakışla bu iniltiyi Rüzgar değil, fırtına değil, uğultu değildir bu Bataklığa saplanmamak için çırpınan, tutunacak bir dal, çalacak bir kapı arayışı içindeki bir neslin iniltisi, feryadıdır bu ses! Bir davam var anne Onula yatıp kalktığım, yiyip içtiğim bir davam Huzur arayan gönüllere kapılar bir bir açılıyor artık Ben bu kapılardan boşalan nur deryasında, bir dalga değilim, bir zerre değilim Ama atmosferde bulunmaya, şereflenmeye çalışan kirli bir toz tanesiyim Varsın koca dağlar kavuşmamıza engel olsunlar anne! İsterse kokunu getirmesin bana rüzgar Ömrüm bu bahara yetişmesede varsın benim gençliğim başka baharlara kalsın Varsın ayrılığın paslı hançeri ta ciğerime saplansın anne! Dert değil bana İsterimki bedenimden sızan taze kanlar bir iz bıraksınlar ardımdan Kilometre taşları olsun bunlar ki, yetişen nesil bu izleri takip etsin Gam yemem canım yoluna feda olsun Varsın kavuşmayalımda Yalnız benim bu nacizane ruhum ve içinde bulunan bedenim, senin kıymetli ayaklarından dökülen tozlara, ayaklarının izinde feda olsun Bekle beni bir gün dönerim anne! 04052001 Düşünceyüreği