Ne İçin Ağlıyorsun? |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne İçin Ağlıyorsun?Ne için ağlıyorsun? Fudayl bin İyad hazretleri “rahmetullahi aleyh”, gençliğinde yaptığı günahlarına tövbe edip, gönlünü ’a çevirmişti Bir gün sultanın adamlarını gördü yolda Ağlayarak; - Beni sultana götürün ki, suçumun cezasını versin, buyurdu Birlikte gidip, bu isteğini sultana bildirdiler Sultan çok izzet ve ikramlarda bulundu kendisine İltifatlar etti Ve emretti adamlarına: - Evine götürün, istirahat etsin! Saygıyla götürdüler Evine geldiğinde, hâlâ ağlıyordu Hanımı onu görüp; - Hayrola ne oldu? Niçin böyle ağlayıp inliyorsun? diye sordu Yoksa seni dövdüler mi? - Hayır dövmediler - E, niye ağlıyorsun öyleyse? - Sultan cezamı vermedi Onun için ağlıyorum Ecel, genç ihtiyar tanır mı? Bu zat sevdiği bir gence; - Ölüme hazırlan! buyurdu O genç; - Ben henüz gencim efendim, dedi - Evet gençsin Ama ecel, genç ihtiyar tanıyor mu ki evladım? Unutma, genç iken ölenlerin sayısı, yaşlanıp da ölenlerden daha fazladır - Peki ne yapayım öyleyse efendim? - Önce İslamiyet’i öğren Dinini öğrenmek, kadın erkek her Müslümana farzdır ve bilmeden Müslümanlık olmaz Ve ilave etti: - Sonra bu öğrendiklerinle amel et Ama hemen başla Bırakma yarına - Bu kadar acil mı efendim? - Evet Ölüm ani gelir evladım Ve ekledi: - Sonra yaparım diyenlerin hepsi pişman olmuşlardır Menkıbeler Abdullatif Uyan |
|