Türkleri En Çok Vuran 3 Kanser Türü |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkleri En Çok Vuran 3 Kanser TürüTürkleri En Çok Vuran 3 Kanser Türü İşte Türkiye'de yaşanan kanser vakaları ve bunların rakamlarla analizi Türkiye’de her yıl 200 bine yakın kişiye kanser teşhisi konuluyor Böyle devam ederse bu rakamın 2030’da yarım milyona ulaşabileceği belirtiliyor En fazla görünen türler akciğer, meme ve kolon kanseri Çağın hastalığı kanser Türkiye’yi tehdit ediyor TürkKanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı ProfDr Tezer Kutluk, Türkiye’de her yıl 150 bin ile 200 bin arasında kişiye kanser teşhisi konulduğunu söyledi Akciğer,meme ve kolon kanserinin en sık görülen kanser türleri olduğunu aktaran Kutluk, “Kansere neden olan sebeplerin başında sigara geliyorKadınlar en çok meme kanserine erkekler ise akciğer kanserine yakalanıyor” dedi Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof DrMurat Tuncer de kanserde her yıl yüzde 1-2 artış olduğunu belirterek “Bugün kanserle yaşayan 350 bin hasta var Bu artış aynen devamederse 2030 yılında yarımmilyon vatandaşımız yeni tanı alacak” dediMaliyet 2,3 Milyar Euro Kanser hastalarının tedavi ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılandığını ifade eden ProfDr Tuncer, “Kanserin devletemaliyeti yıllık 23 milyar euro” diye konuştu Sağlık Ekonomisi Uzmanı ProfDr Adnan Kısa ise, tedavisi en pahalı ve en sık rastlanan kanser türlerinin maliyetini çıkardı Buna göre Akciğer kanseri 14 bin, kolon kanseri 12 bin, yumurtalık kanserinin ise 10 bin dolar yıllık tedavi maliyeti bulunuyorİlk sıradakinin nedeni sigara En sık görülen kanser türleri içinde birinci sırada sigaraya bağlı olarak nefes borusu, bronş ve akciğer kanseri yer alıyor İkinci sırada kolon ve rektum kanseri gelirken, üçüncü sırada ise yumurtalık kanseri bulunuyor Nefes borusu, bronş ve akciğer kanserine her yıl 23 bin 528 kişi, kolon ve rektum kanserine 6 bin 780 kişi yumurtalık kanserine ise 3 bin 346 kişi yakalanıyorKanser hastalarına kemanlı terapi Adana’da özel bir hastane kanser hastalarını keman dinletisiyle rahatlatıyor Genç keman sanatçısı Damla Özdoğru’nun Türk sanat musikisinden neşeli ve hareketli parçaları seslendirdiği dinletiden, hem medikal onkoloji servisinde tedavi gören hastalar hem de hastane personeli oldukça memnun 9 türüne yıllık 450 milyon dolar harcanıyorKanser Türü ve Maliyeti Nefes borusu ve akciğer : 14 064 Kolon ve rektum : 12 328 Yumurtalık : 10 050 Melanoma (deri) : 1082 Meme : 4292 Serviks uteri : 2 297 Prostat : 1579 Mesane : 1485 Mide : 2413 |
Türkleri En Çok Vuran 3 Kanser Türü |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkleri En Çok Vuran 3 Kanser TürüNe yazık ki bu nalet hastalık bütün Dünyayı kasıp kavuruyor Abim akciğer kanserinden öldü Doktorların sorduğu sorular: Sigara ve alkol kullanır mıydı ? Hayır Alkolü belirli günlerde laf olsun diye içerdi Tozlu ya da havası kötü yelerde mi çalışıdı ? Hayır Evde hayvan besler miydi ? Az bir zaman kedileri vardı Velhasıl, oldu mu oluyor Demiyorum ki bu sayılan sebepler etken olamaz Tedaviyi devletin üstlenmesi güzel şey |
|