Paten |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paten3 erkek arkadaş aynı araç içinde trafik kazası geçirir ve ölürler Tanrının huzuruna getirilirler Tanrı ilkini yanına çağırır ve sorar Dürüstçe cevapla çünkü zaten her şeyi biliyorum Karını hiç aldattınmı? Adam gönül rahatlığıyla cevap verir Tanrım evliliğim süresince gözüm karımdan başka kimseyi görmedi Evimden işime işimden evime gittim geldim Sadece karım için yaşadım Ne istediyse yaptım der Tanrı evet der Doğru söylüyorsun ve bu kadar sadık olduğun için cennet kapıları senin için ardına kadar açılacak Hurilerin biri bir yanında diğeri öbür yanında altınada bir Rollsroyce çekiyorum Cenneti bir uçtan bir uca rahat rahat gezersin diyor Sıradaki gelsin der Tanrı İkinci yanına gelir Sen söyle bakalım karını hiç aldattınmı? Tanrım ne yalan söyleyeyim der ikinci Üzüntüden ve utançtan yüzünü yerden kaldıramadan 2-3 kere şeytana uydum Tanrı biliyorum der Senide cennete alıyorum ama sana karı yok Altınada yerli bir araba Cennetin orta halli insanlarının yaşadığı bölümleri ve caddeler sana açık der Çıkarken sıradakini çağır Üçüncü Tanrının huzuruna gelir Yırtık Jeans pantalon, saçlar sakallar birbirine girmiş Kaşlar pearcingli Tanrı şöyle bir bakar Sen anlat bakalım neler yaptın bugüne kadar Üçüncü başlar Tanrım hangi birini anlatayım Sen zaten biliyorsun Karımıda aldattım Her zevkinde tadına vardım Ohh iyikide yapmışım Tanrı: senide cennete alıyorum ama diğer arkadaşlarını gör ve haline ağla diye der Ayağınada bir paten vereceğim Hele karı falan hayal bile etme Cennetin en ücra bölümleriyle caddeler sana açık der Üçüde ayrılır Tanrının huzurundan Her biri kendi hayatını yaşamaya başlar Birgün patenli olan caddede gezerken son model bir Rollsroyce görür kaldırım kenarında Hemen yanına gider ama içi boştur Tam ayrılacakken bir hıçkırık sesi duyarSesin geldiği tarafa doğru gittiğinde kaldırıma oturup başını elleri arasına almış olan arkadaşını görür Hayırdır der Yediğin önünde yemediğin arkanda Hurilerin biri bir yanında, diğer bir yanında, altında son model araba, en iyi yerde yaşıyorsun Daha ne istersin be adam Arkadaşı cevap verir Dün karımı gördüm O da ölmüş çok üzüldüm Patenle öyle süzülüp geçti yanımdan |
Paten |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PatenEskiden okullarda bir hikaye okuturlar ve sonrada ana fikrini sorarlardı Şimdi hala öyle mi bilmiyorum Ama olsun ben talebeliğime döneyim azıcık Benim bundan çıkardığım 3 ana fikir var 1) Karınızı ne kadar çok aldatırsanız cennetteki konumunuz o kadar kötü olacak 2) Oradaki hurilerin güzelliği dillere destan ama bu tamamen reklam amaçlı demek Yoksa o Rosroyslu herif sağında ve solundaki hurileri bırakıpta karısının peşinden niye ağlasın? 3) Bu sadece bir fıkra Oturupta buna bu yorumu yazan kişi ise kesin normal değil |
|