Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah'i, gösterde, inanayim

Allah'İ (C.C) Gösterde İnanayim...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah'İ (C.C) Gösterde İnanayim...

İmam-ı Azam Ebu Hanifenin çocukluk yıllarında idi Allah diye yaratıcının olmadıgını, her gittigi yerde bilginlerle görüşerek tartışmalar yapan bir dinsiz döne dolaşa Küfe şehrine gelir Sapık fikirlerini anlatmaya başlayan bu dinsizin, Küfe bilginleriyle görüşüp münazara yapma istegine gülen müslümanlar 'Bizim küçük bir bilginimiz var, eger onunla karşılaşıp yenersen, büyük bilginlerimiz seninle görüşebilir 'diye cevap verdiler

Sonunda görüşme yerini ve saatini kararlaştırarak dagıldılar

Küfeliler salonu tıklım tıklım doldurmuşlardı Aradan yarım saat geçmesine ragmen küçük bilgin hala gelmemiştiSaatler ilerledikçe dinsiz bilgin gururlanıyor ve 'Benden korktu' diyerek gülüyordu

Tam bu sırada küçük bilgin Ebu Hanifenin içeri girdigi görüldü Dinsiz bilgin:

-Niçin geç kaldın küçük? Yoksa çokmu korktun? diye sordu

Oda:-Hayır, korkmadım Evimiz nehrin öte yakasında Bu tarafa geçmek istedigimde köprünün yıkılmış oldugunu gördüm Geçemeyecegimi anlayınca , oradaki agaçlara , hemen sandal olup beni karşıya geçirmelerini emrettim Onlarda sandal olup beni geçirdiler Bu yüzden geç kaldım, özür dilerim, dedi

Bu cevap karşısında kahkahalarla gülmeye başlayan dinsiz bilgin:

- Hey akılsız çocuk!Hiç ağaç kendi kendine sandal olurmu? diyince, birden bire ciddileşen

Ebu Hanife: Asıl aklı olmayan sensin! Bir sandalın bile kendi kendine yapılmadıgını kabul etmiyorsunda , şu uçsuz bucaksız alemin kendi kendine var oldugunu nasıl iddia ediyorsun?

Bu güzel buluş karşısında şaşırıp kalan tabiatçı bilgin:

Beni gafil avladın küçük! Pekala şu varlıgını iddia ettigin Allah,ı gösterde bizde inanalım, dediEbu Hanife eline bir bardak süt alarak dinsiz bilgine sordu

-yag ve peynir neden yapılır

- tabii sütten yapılır

Öyleyse, şu bardaktaki sütün içinde bulunan yağ ve peyniri göster bakalım!

Dinsiz bilgin iyice şaşırmıştı

Elbette bu sütün içinde yağ ve peynir vardır fakat görünmez dedi Dinsizi en zayıf yerinden yakalayan Ebu Hanife yerinden dogrularak

- Şu sütün içinde yağ ve peynirin oldugunu kabul ettigin halde onları gösteremiyorsunda, Yüce ALLAHı ' işte Allah' diye göstermek mümkün olabilirmi

Sütün her zerresinde yağ nasıl bulunursa , Allahta bu alemde öylece vardır fakat gösterilemez, diye haykırdı

Bu inandırıcı cevaplara ragmen ALLAHın varlıgına inanmayan adam (alçak herif)

Son sorumada cevap verirsen, üstünlüğünü kabul edecegim, diyerek mademki ALLAH vardır diyorsun şuanda ne yapmaktadır? diye sordu, bir an düşünen küçük bilgin bulundugun kürsüden aşağı in, sorunun cevabını orada verecegim, diyerek dinsizin indiği kürsüye çıktı ve:

Şu anda ALLAH senin gibi dinsizi bu kürsüden aşağı indirip benim gibi bir küçük kulunu çıkardı diyince, dinsiz bilginin konuşacak dermanı kalmamıştı

Binlerce insanın karşısında, < Kelime-i Şahadet^ getirerek müslüman oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com